Seagulls oli pelätyn vahva Korihaita vastaan

0
Jalen Henry oli Helsingissä Korihaiden tehokkain pelaaja, mutta voittoon hänen tehonsa eivät riittäneet.

Korihait lähti perjantaina haastamaan Helsinki Seagullsin tähtisikermää Töölön kisahalliin. Haiparvi pystyi alussa tasaisesti haastamaan lokkiryhmää, mutta vastustajien taito oli liian kovaa. Loppulukemat kirjattiin Seagullsille 88-71.

Vierasjoukkue pystyi vastaamaan hyvin Seagullsin otteisiin puolustamalla tiiviisti ja hyökkäämällä fiksusti ottelun ensimmäisellä neljänneksellä.

Tasatilanteessa 15-15 tapahtui kuitenkin musta minuutti, josta Korihait ei käytännössä toipunut. Seagullsin tarkin heittäjä Antti Kanervo jäi jostain syystä perättäisissä hyökkäyksissä vapaaksi, mistä huippuheittäjä rankaisi armotta ja yhtäkkiä ero oli jo kymmenen pistettä.

Loppujen lopuksi pienet asiat ratkaisevat ottelun tahdin. Korihaiden puolustus oli hyökkäysajasta noin 20 sekuntia hyvää, mutta kun kotijoukkue pääsee ajamaan korille, niin vapaita heittopaikkoja syntyy kaarelle, josta upotetaan kovalla prosentilla.

Toisella puoliajalla Seagulls löi lopullisen naulan arkkuun, kun joukkue karkasi parhaimmillaan jo 33 pisteen johtoon. Viimeisellä neljänneksellä Korihait onnistui kaunistelemaan numeroita lopputuloksen kaltaiseksi.

Ulkomaalaisvahvistukset Unique McLean (19 pist/5 lev) ja Jalen Henry (18 pist/8 lev) vastasivat Korihaiden parhaimmista tehoista. Bojan Sarcevic (6 pist) rikkoi 1 000 riiston rajapyykin toisena pelaajana kautta aikojen. Ainoastaan Gerald Lee Sr. on riistänyt palloa enemmän kuin Sarcevic.

Korihait saa viikon huilata peleistä ja treenata seuraavaa koitosta varten. Ensi lauantaina joukkue kohtaa Uusikaupunki Areenalla Kouvolan Kouvot.