Sorvakon frisbeegolfrata

0

Frisbeegolfrata on valmistunut Sorvakkoon ja kylläpä se hienosti täydentää Uudenkaupungin tarjoamia vapaa-ajan viettomahdollisuuksia. Lajiin en ollut aiemmin tutustunut ja siksi aluksi tuntui, että heitetty kiekko liiteli aivan oman lentosuunnitelman mukaan.

Reitti kiertelee mukavasti pelto- ja metsämaisemissa. Ennen kuin radalle ei ollut vielä asennettu koreja, olivat monet jo ottamassa tuntumaa rataan. Nyt kun rata on valmis, niin ennakkotuntuma tulevasta suosiosta näyttää toteutuneen.

Frisbeen harrastamisen aloittaminen on helppoa ja edullista, muuta ei tarvita kuin yksi muovinen kiekko. Lajiin liittyvä ohjeistus on esitetty lähtöpaikalla ja on selkeää.

Lajissa on mahdollista kehittyä kateellisuutta herättäväksi taitajaksi tai sitten löytää miellyttäviä kokemuksia ilman suurempia tulospaineita. Ajankulu jää huomaamatta ja kierros on mukava tehdä joko yksin tai kavereiden kanssa.

Reitin loppupuolella on vesiuoma, johon arvelin kiekkoni ilman muuta haluavan, mutta onnistuin jotenkin välttämään tämän väistämättömältä tuntuvan epäonnistumisen.

Hyvässä harrastuksessa tulee mielestäni löytyä haastetta ja frisbee sitä kyllä tarjoaa. Kiitokset kaikille, jotka ovat vaikuttaneet tämän hankkeen toteuttamiseen.

Kari Höglund