Taksipalveluista

0

Olen tullut Uuteenkaupunkiin vuonna 1956. Sain työpaikan vakituisen. Koko työelämäni olen täällä tehnyt. Nyt on työt tehty ja ollaan eläkkeellä.

Asun yksin omassa kodissani. Olin iloinen, kun sain vammaisten kuljetuspalveluun tarkoitetun taksikortin. Siitä on iso apu, kun saa muutaman matkan tehdä vähän halvemmalla. Pystyn asiani hoitamaan, vaikka kulkeminen onkin huonoa.

Viime vuonna tuli kipakka kirje sosiaalipalvelulta. Mukana oli lista taksiyrittäjistä ja määräys, että pitää listan alusta järjestään tilata, jollei ensimmäinen tule, niin sitten soitetaan toiselle ja niin edelleen.

Mielestäni tämmöistä ei määrätä missään laissa. Vaikka on vammainen, niin ei silti olla holhouksen alaisia. Kyllä itse pitää saada palvelu tilata.

Olen tilannut perinteiseltä taksiasemalta. Palvelu on ollut hyvää, kaikki on sujunut niin kuin kuuluu. Kauppakassit tuodaan kotiovelle ja autetaan muutenkin. Auto tulee nopeasti, ei tartte kauan odotella.

Nyt oli järkytys, kun kuulin, että heiltä on otettu oikeus pois, ettei voi enää taksikorttia käyttää. Kuinka näin voidaan tehdä? Nyt pitäisi meille asiakkaillekin ilmoittaa, mikä on syy?
Päättäjät käsitelkää asia uudelleen. Tulee kuitenkin kunnalle säästöä, kun me vanhat voimme asua kotona.

Toivoo mummu 83v.