Tapahtumaelämä heräili eloon

0

Perjantai-ilta oli kuin paluu entiseen. Kun korona-aikana useat tapahtumat on jouduttu peruuttamaan, nyt vihdoin Uudessakaupungissa päästiin järjestämään jälleen isompia tapahtumia.

Tätä hetkeä oli selvästi odotettu, sillä yleisöä oli paljon liikkeellä. Esimerkiksi Uudenkaupungin seurakunnan järjestämä Kauneimmat virret -konsertti veti Uuden kirkon täyteen väkeä. Laivaston soittokunnan jakamat käsiohjelmat loppuivat jopa kesken, kun kirkkoon ei osattu odottaa niin suurta yleisömäärää. Konsertissa oli koskettava tunnelma. Ihmiset silmin nähden liikuttuivat esityksestä ja aplodit annettiin seisten. Konsertti oli hieno, mutta todennäköisesti myös poikkeusaika on vaikuttanut ihmisiin niin, että tunteet ovat enemmän pinnassa.

Tunteet olivat samana iltana pinnassa myös Pohitullissa, jossa polkaistiin käyntiin korisliiga. Myös Uusikaupunki Areenan katsomo oli täynnä yleisöä. Vaikka Kauhajoen Karhu Basket osoitti kentällä kovuutensa ja vei voiton, paikalla olleiden mukaan tunnelma oli silti katossa. Se lupaa hyvää, että katsomo täyttyy jatkossakin.

Tapahtumien yleisömääristä voi päätellä, että ihmiset uskaltavat vihdoin osallistua tapahtumiin. Tapahtumia on luvassa myös lisää, sillä esimerkiksi kulttuurikeskus Cruselliin on tulossa vielä tänä syksynä useita esiintyjiä, kuten Osmo Ikonen, Lea Lavén, Muska Babitzin ja Turku Jazz Orchestra.

Marraskuussa Uudessakaupungissa päästään nauttimaan myös perinteisistä Lastenkuun tapahtumista.

Kun tapahtumaelämä on heräilemässä koronan jälkeiseen eloon, toivottavasti perjantain hyvät yleisömäärät näkyvät myös syksyn muissa tapahtumissa. Vielä pari viikkoa sitten tapahtumajärjestäjät valittelivat, että katsojamäärät laahaavat yhä alhaisissa lukemissa. Parissa viikossa rokotekattavuus on kuitenkin noussut ja se muuttaa merkittävästi tilannetta.

Urheilutapahtumien ja kulttuurielämän elpyminen on tärkeää paitsi järjestäjien talouden kannalta, myös meille kaikille mielenterveyssyistä. Elämän pitää vihdoin palautua normaaliksi.

Teija Uitto