Työvoimasta yhä huutava pula Ugissa – Avoimia työpaikkoja yli 500

0
Uuteenkaupunkiin haetaan työntekijöitä muun muassa siivous- ja hoiva-aloille, ravintoloihin, kauppoihin, rakennustöihin sekä metalli- ja asennustöihin.

Uudessakaupungissa on tällä hetkellä noin 500 avointa työpaikkaa. Luku on moninkertainen viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Tekijöitä haetaan muun muassa ravintoloihin, kauppoihin, siivous- ja hoiva-aloille, rakennustöihin sekä metallipuolelle.

– Alueella on huutava pula työvoimasta. Työvoimapulan lisäksi yrityskontakteissani on tullut esiin huoli materiaalien saatavuudesta sekä raaka-aineiden ja materiaalien hinnan noususta. Tällä viikolla avoimia työpaikkoja on 503, kertoo Varsinais-Suomen TE-toimiston Uudenkaupungin toimipaikasta yritys- ja kansainvälisten palveluiden asiantuntija Pirkko Mäkelä .

Kuluvan vuoden aikana työvoiman kysyntä on ollut poikkeuksellisen vilkasta ja lähes kaikille aloille haetaan osaajia enemmän kuin viime vuosina.

– Koko Varsinais-Suomen alueella eniten paikkoja on ollut auki rakentamisalalla, jossa työvoiman kysyntä on ollut lähes 60 prosenttia kovempaa verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen, kertoo Ely-keskuksen työelämäkoordinaattori Timo Vahtonen syksyn tuoreimmassa Työllisyyskatsauksessa.

Tällä hetkellä Uudessakaupungissa on TE-toimiston tilastojen mukaan 456 työtöntä, 45 lomautettua ja lyhennettyä työviikkoa tekee 52 henkilöä. Esimerkiksi vielä heinäkuussa Uudessakaupungissa oli 600 työtöntä, joista lomautettuja oli 69.

– Autotehtaalla on tehty osapulan takia syksyllä nelipäivästä työviikkoa, mutta siellä tehdään nyt normaalia työaikaa. Autonrakentajiakin tarvitaan vielä lisää ja loppuvuodeksi haetaan Valmet Automotivelle noin 300:a uutta työntekijää, Mäkelä summaa.

Työnhakijoiden määrä on vähentynyt kesän aikana ja sen jälkeenvoimakkaasti eri ryhmissä Varsinais-Suomessa. Nuorten, miesten ja naisten, ikääntyneiden ja maahanmuuttajataustaisten työttömyyson laskenut.Pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvussa koko maakunnan alueella, mutta lomautettujen määrä on laskussa.

Tällä hetkellä Uudessakaupungissa on käynnissä myös kausityöntekijöiden hakuja esimerkiksi jouluruuhkaa varten.

– Kausityöntekijöitä haetaan muun muassa rengasasentajiksi, kalankäsittelijöiksi ja ravintola-alan työntekijöiksi, Mäkelä kertoo.