UJK:n B-tytöillä vaihteleva alku SM-sarjassa

0
Helmi Silokivi (65) teki viikonlopun peleissä seitsemän maalia, Emma Usvala (37) neljä.

Ringeten B-tyttöjen SM-sarja on päässyt hyvään vauhtiin. UJK on pelannut jo viisi ottelua, joista se on voittanut kaksi. Sijoitus 13 joukkueen sarjassa on keskivaiheilla ja taistelu ylemmän loppusarjan paikasta käy tiukkana.

UJK aloitti pelit selvällä 10–3-vierasvoitolla Tampereen Ilveksestä, mutta ensimmäisessä kotipelissä tuli niukka maalin tappio Rauman Lukolle lukemin 6–5.

Reilu viikko sitten vieraspelissä Lahdessa riitti epäonnea monellakin tapaa ja kotijoukkue nappasi pisteet selvällä 11–4-voitolla.

Viime viikonloppuna UJK:lla oli kaksi peliä. Lauantaina kotona kaatui sarjan hännille juuttunut Nokia 11–4. UJK voitti avauserän 5–2 ja ratkaisi pelin käytännössä toisessa erässä kahdella lisämaalilla.

Tauon jälkeen Nokia pääsi hieman peliin mukaan ja kavensi eroa, mutta päätöserää UJK hallitsi suvereenisti ja iski neljä maalia.

UJK tehokkain lauantaina oli Helmi Silokivi , joka teki neljä maalia ja syötti viisi eli hän oli mukana kahta lukuun ottamatta kaikissa UJK:n maaleissa. Emma Usvala haali tehot 3+3, Aino Grönros teki kaksi maalia, Pihla Suominen ja Josefina Routi yhden.

Sunnuntain otteluun sarjan kärkipään Helsinkiä vastaan UJK joutui varsin lyhyellä palautusajalla. Lauantain peli päättyi iltapäivällä viiden maissa ja kamppailu Helsingissä alkoi sunnuntaina jo kello 12. Kotijoukkueella oli takana usean päivän palautus edellisestä pelistä.

Kotijoukkue veikin avauserän 3–1, johti puolivälissä 4–2 ja kolmannen erän loppupuolella jo 7–2. UJK ei kuitenkaan luovuttanut vaan kehitti hyvän kirin ja kavensi loppunumerot 9–7:ään, mutta pisteisiin ei alun jälkeen enää ollut mahdollisuuksia.

Helmi Silokivi jatkoi hyviä otteitaan tehoin 3+2, maalin tekivät myös Aino Grönros, Josefina Routi, Emma Usvala ja Aino Usvala .

Alkusarjasta selviää mitalijahtiin ylempään loppusarjan seitsemän joukkuetta. UJK:n sijoitus on viikonlopun jälkeen kahdeksas, mutta tasapistein kolmen muun joukkueen kanssa, joista kaksi on maalieron turvin UJK:n yläpuolella.

Pelejä on alkusarjassa jäljellä vielä seitsemän ja taistelu ylemmän loppusarjan paikasta tulee olemaan tiukka. Sarjan kärjessä ovat tappioitta pelanneet Tuusulan Blue Rings ja Laitilan Jyske.

UJK kohtaa kotihallissa ensi lauantaina kello 17 alkavassa pelissä espoolaisen EKS:n, joka on UJK:n kanssa tasapisteissä.

29. päivä UJK matkaa naapurikaupunkiin sarjan kärjessä keikkuvan Jyskeen vieraaksi ja marraskuun ensimmäisenä viikonvaihteessa on edessä tärkeät tuplapelit, lauantaina kotona on vastassa tasapisteissä oleva Nurmijärven NSR ja sunnuntaina pari sijaa ylempänä oleva Järvenpäässä Haukat.

Jussi Arola