Uki-kyydit käynnistyvät kokeiluna – Kutsukyytipalvelua testataan puolen vuoden ajan Ugissa

0
Kutsukyytipalvelua järjestetään asemakaavoitetulla keskusta-alueella.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina antaa luvan kaupunkisuunnittelulle käynnistää Ukikyyti-kokeilun. Kaupunkisuunnittelu on kilpailuttanut kutsukyytipalvelun ja tarjouskilpailun voittivat Matkahuolto Oy ja LS-Liikennelinjat Oy.

Kyseessä on puoli vuotta kestävä kokeilu, jonka aikana selvitetään, miten asiakkaat Uudessakaupungissa suhtautuvat kutsukyytipalveluun ja millaista kysyntää tämäntyyppiselle joukkoliikennepalvelulle on kaupungissa. Tavoitteena on, että kokeilu alkaa marras-joulukuun vaihteessa ja päättyy touko-kesäkuussa 2022. Mikäli palvelu osoittautuu suosituksi, on kokeilua varauduttu jatkamaan optiona.

Kutsukyytipalvelua liikennöidään kahdella ajoneuvolla Uudenkaupungin keskusta-alueella arkisin kello 7 – 21 välisenä aikana ja arkilauantaisin kello 10– 14 välisenä aikana. Kyydin hinnaksi on suunniteltu kahta euroa per kyyti.

Kyydin voi tilata joko puhelimitse arkisin virka-aikaan tai sovelluksen kautta. Kyytitilaus on tehtävä viimeistään kaksi tuntia aiemmin tai aikaisintaan viisi vuorokautta ennen toivottua lähtöaikaa. Matkan voi maksaa etukäteen sovelluksessa tai käteisellä tai maksukortilla autoon noustessa. Asiakkaat noudetaan tilausosoitteen kohdalta kadun varresta tai erikseen osoitetulta bussipysäkiltä tai virtuaalipysäkiltä.