Uudenkaupungin Sanomien lukijamäärä kasvoi

0
Uudenkaupungin Sanomia voi lukea nyt myös appi-sovelluksen kautta. Apissa on helppo lukea myös diginäköislehteä.

Uudenkaupungin Sanomien kokonaistavoittavuus on kasvanut viime syksystä. Lehden ja digin kokonaistavoittavuus on nyt keskimäärin 19 000.

Paperilehden lukijamäärä on supistunut hieman syksystä 2020, sen sijaan digisisällön käyttäjämäärä on kasvanut. Digikävijämäärä kasvaa noin 16 prosentin vauhtia. Valtakunnallinen trendi lukijoiden siirtymisestä printtilehden parista digipuolelle näkyy nyt siis myös Uudessakaupungissa.

Uudenkaupungin Sanomien peitto Uudessakaupungissa on peräti 91 prosenttia. Uudenkaupungin Sanomilla on peittoa lisäksi kaikkiin muihinkin Vakka-Suomen kuntiin. Vakka-Suomen kunnista Uudenkaupungin jälkeen vahvin peittoprosentti on Pyhärannassa, Kustavissa ja Taivassalossa. Peittoprosentti kertoo, kuinka suuren osan kohderyhmästään kyseinen media tavoittaa.

Tulokset käyvät ilmi Kansallisesta Mediatutkimuksesta (KMT), jonka tulokset julkaistiin viime viikolla. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy.

KMT-mittauksessa on mukana 35 valtakunnallista tai maakunnallista sanomalehteä, 84 paikallislehteä ja 35 kaupunkilehteä. Tutkimustulos antaa kuvaa myös lehden lukuajoista. Valtakunnallisten ja maakunnallisten painettujen sanomalehtien keskimääräinen lukuaika on 38 minuuttia, paikallislehdillä 29 minuuttia ja kaupunkilehdillä 21 minuuttia.

Mediatutkimuksen mittauksen mukaan 96 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukee tilattavia sanomalehtiä.