Valtuustolla huoli ukilaisten hyvinvoinnista – Poikkeaako Uki Suomen onnellisimmasta kansasta?

0

Hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakso esitteli valtuustolle maanantai-iltana 59-sivuisen laajan hyvinvointikertomuksen.

Kertomuksesta kävi ilmi kolme huolenaihetta, joista syntyi myös valtuustossa kommentointia. Heli-Päivikki Laurén (sd.) oli huolissaan erityisesti nuorten tyttöjen tyytymättömyydestä.

-Tämä on sellainen asia, johon pitää puuttua. Sosiaalinen media tuo paineita. Ja entä yksinäiset nuoret miehet, mitä me voimme kuntapäättäjinä tehdä sen eteen?

Laurén totesi, että naisvaltaiset työpaikatkaan eivät auta, kun hoitoalalla olisi nyt työpaikkoja, mutta ei hakijoita.

Tomi Salo (kok.) kaipasi hyvinvoinnin mittaamiseen selviä indikaattoreita, joita valtuusto voisi seurata. Vuorenlaakso vastasi hänelle, että sellaisia on kehitetty, mutta Uudessakaupungissa pitäisi päättää, mitä niistä erityisesti seurataan.

Henna Jokinen (vas.) pohti kommentissaan, kuinka paljon korona ja sen tuomat rajoitukset ovat vaikuttaneet hyvinvoinnin heikkenemiseen: nuorten yksinäisyyden kokemuksiin, painonnousuun ja liikkumattomuuteen. Vuorenlaakso vastasi kommenttiin, että korona-aika on selvästi lisännyt lasten yksinäisyyden kokemusta, vaikka kavereitakin olisi, kun kavereita ei ole voinut tavata.

Valtuuston puheenjohtaja Mauri Kontu (kesk.) kevensi keskustelua hämmästelemällä, onko Uusikaupunki poikkeava paikka, kun suomalaiset ovat tutkimusten mukaan maailman onnellisin kansa.

Hän vastasi kommenttiin itse, että eiköhän Suomessa sittenkin aika onnellisia olla.