Vie Vanhus ulos – tapahtuma torstaina

0
Vie vanhus ulos -tapahtumaa vietetään Uudessakaupungissa torstaina.

Valtakunnallista iäkkäiden ulkoilupäivää vietetään vanhustenviikon torstaina 7.10. Tämän vuoksi Uudenkaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut järjestää yhteistyössä ikäihmisten palveluiden ja Novidan lähihoitajaopiskelijoiden kanssa ulkoilutapahtuman 7.10. klo 10.00 – 13.00 Sorvakon senioripuiston alueella. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille ikäihmiselle ja heidän läheisilleen.

Tapahtuman aikana on mahdollisuus kiertää hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelujen yhteinen hyvän olon polku Kaupunginlahden ympärillä. Lähtö Senioripuistosta kiertäen kävelytietä Sorvakon sillan kautta lenkin. Polun varrella rasteja, joilla pieniä liikuntaan, kulttuuriin, historiaan ja muuta hyvään oloon liittyviä tehtäviä.

Esimerkiksi kulttuurin rastilla mahdollisuus esittää toivelauluja, joita Petri Hatakka esittää. Tapahtuman aikana kirjastosta on henkilökuntaa kertomassa kirjakassipalvelusta ja etsivä nuorisotyö mukana muisti- ja aistitehtävien kanssa. Tapahtuman aikana jaetaan Voima Vinkkejä -vuosikalentereita.

Tapahtumassa mahdollisuus osallistua jumppaan live-musiikin tahdissa klo 10.30 ja 12.30. Jumppaaminen onnistuu istuen tai seisten ja ohjaamassa Pirjo Rakkolainen.

Haastammekin kaikki mukaan ulkoilutapahtumaan ja viemään läheinen ikäihminen ulos. Voit ulkoilua ikäihmisten lähiympäristössä tai tulla mukaan tapahtumaan. Vie Vanhus -ulos haaste lähtee myös kaikille uusille päättäjille, toteaa kaupungin liikuntapalveluista vastaava Heidi Vuori.

Ulkoilupäivän tapahtumia voi postata liikuntapalveluiden facebook-sivuilta löytyvän Vie Vanhus ulos 7.10. päivitykseen. Myös kaikkia kaupungin ikääntyneiden palveluyksiköitä kannustetaan viettämään ulkoilupäivää 7.10.

Vie vanhus ulos tapahtuma järjestetään säävarauksella, eli kaatosateen sattuessa tapahtuma peruutetaan.