Autotehtaankadun parantamistyöt käynnistyvät pian–Urakkaa kilpailutetaan parhaillaan

0

Autotehtaankadun parantaminen käynnistyy ensi keväänä. Kaupunki kilpailuttaa urakkaa parhaillaan julkisissa hankintailmoituksissa. Urakkaan sisältyy muun muassa kadut ja kuivatukset, hulevesiviemäröinti, istutukset ja valaistusrakenteet kaikkine töineen ja hankintoineen. Työt on tehtävä valmiiseen ja viimeisteltyyn kuntoon.

Autotehtaankadun varren kevyen liikenteen väylien sekä tonttiliittymien liittymäalueiden rakentaminen kuuluu myös urakkaan. Samalla myös Valmet Automotiven pyöräkatoksen päädystä puretaan katoselementti.

Urakoitsijan on neuvoteltava sähkö- ja puhelinoperaattorien kanssa Valmet Automotiven kaapelikaivantojen kaivuu- ja täyttötöistä sekä suojaputkien asentamisesta. Luvassa on myös louhintatöitä.

Urakkaan sisältyy kaikki kiveykset, reunatuet, ajoratamerkinnät, liikennemerkit, luiskien muotoilu, kasvualustat, katupuut ja vihertyöt. Kaikki nykyiset katupuut pyritään säilyttämään ja ne suojataan rakennustöiden ajaksi. Urakkaan kuuluu viheralueiden rakentamisen lisäksi myös huolto ja ylläpito kahden kasvukauden ajan.

Urakan sopimusväliksi on merkattu marraskuun puolivälistä ensi vuoden huhtikuun loppuun. Urakan arvioitu arvo on 400 000 euroa.