Avin henkilömäärärajoitukset eivät koske kirkollisia toimituksia

0
Kauneimpien joululaulujen kohtalo selviää myöhemmin.

Uudenkaupungin seurakunta on antanut oman koronaohjeistuksensa, joka on voimassa 16. joulukuuta asti. Avin antamien kokoontumisrajoitusten henkilömäärärajoitukset eivät koske jumalanpalveluksia tai kirkollisia toimituksia.

Tuomiokapituli on ohjeistanut seurakuntia siten, että seurakuntalaisten on suositeltavaa tulla tilaisuuksiin vain rokotettuna ja terveenä. Seurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa noudatetaan etäisyyksiä, huolehditaan hygieniasta ja voimassa on maskisuositus.

Kauneimpia joululauluja koskeva ohjeistus annetaan myöhemmin. Seurakunnan tiloissa järjestetään joulun alla erilaisia tilaisuuksia, joiden järjestäjänä ei ole seurakunta. Avin määräys yleisötilaisuuksien osallistujamäärästä ja mahdollinen koronapassin käyttö koskee näitä tilaisuuksia.