B-tytöt varmisti ringeten SM-sarjapaikan

0
Emmi Metsä-Tokila teki yhteensä viisi maalia B-tyttöjen viime viikon kahdessa pelissä.

UJK:n B-tytöt varmistivat sunnuntaina pääsynsä varsinaiseen ikäluokan SM-sarjaan. Viime viikolla UJK kukisti kotonaan Naantalin VG:n ja sunnuntain vieraspelissä nipisti Hyvinkäältä tasapelipisteen, jonka turvin varmuus SM-sarjapaikasta ratkesi ennen päätöspeliä.

Kun Tampereen Ilves hävisi lauantaina ja pelasi sunnuntaina tasan, se voi nousta UJK:n kanssa tasapisteisiin, mutta UJK voitti keskinäisen ottelun ja UJK:n maalierokin on parempi.

Rauman Lukko voitti viikkopelinsä, mutta hävisi sunnuntaina. Lukolla on vielä kolme peliä pelaamatta, joten se teoriassa voi nousta UJK:n ohi, jos UJK häviää viimeisen pelinsä.

Jos Ilves, Lukko ja UJK päätyvät tasapisteisiin, on UJK keskinäisten ottelujen maalieron perusteella paras.

Torstain kotipeli VG:tä vastaan alkoi pelin tärkeydestä johtuen hieman hermostuneesti. VG luisteli aktiivisesti ja sekoitti UJK:n peliä. UJK hallitsi hienokseltaan, mutta maaleja ei avauserässä tehty.

Toisen erän alussa VG onnistui ylivoimalla ja se herätti UJK:n. Loppuerä oli aikamoista mylläkkää VG:n maalilla, mutta maaliin asti rinkulaa ei saatu ennen kuin erän puolivälissä. Kun maalihanat aukesivat, UJK teki saman tien kaksi lisää siirtyi tauolle 3–1-johdossa.

Kolmas erä pelattiin tasan 1–1 ja lopullisesti peli ratkesi päätöserän alussa UJK kahteen maaliin, loppunumerot 6–2.

Emmi Metsä-Tokila merkkautti 2+1, Aino Usvala 1+1, Josefina Routi 0+2, maalit myös Emma Seppiselle , Pihla Suomiselle ja Aino Grönrosille , syöttöpisteet Vilma Lindrothille ja Emma Usvalalle . Monika Rivastolle 35 torjuntaa.

Sunnuntain kotijoukkue Hyvinkää elätteli vielä pieniä toiveita SM-sarjapaikasta. Se tekikin avausmaalin, mutta UJK kuittasi ja siirtyi avauserässä johtoon. Toisessa Hyvinkää tasoitti, mutta UJK pääsi taas edelle.

Pitkän tauon jälkeinen kolmas erä on UJK:lle ollut usein huono ja niin sunnuntainakin. Kotijoukkue onnistui kahdesti ja siirtyi johtoon, vaikka UJK:lla oli laukauksia maalia kohti enemmän.

Hyvinkään maalin johdossa mentiin aivan peli loppuminuuteille. UJK painosti ja vajaa kolme minuuttia ennen loppua syntyi tasoitusmaali 4–4:ään ja se jäikin lopputulokseksi.

Emmi Metsä-Tokila teki kolme maalia, Josefina Routi syötti kolme. Yhden UJK:n maaleista teki Pihla Suominen, syöttöpisteen saivat Emma ja Aino Usvala.

Monika Rivasto torjui 31 kutia, Hyvinkään maalivahdille peräti 49 torjuntaa.

UJK:n osalta SM-karsinta päättyy lauantaina kotiottelulla sarjanelosta ja SM-sarjapaikkansa varmistanutta Tuusulan Blue Ringsiä vastaan.

Jussi Arola

Jää-Kotkien Emma Usvala on valittu marraskuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävälle alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirille.

Samalle Kisankallion urheiluopiston leirille valittiin Laitilan Jyskeestä Saaga Tuomi ja Pinja Toivonen .