B-tyttöjen SM-paikka karkasi uusinnassa

0

Viikko sitten näytti selvältä, että UJK:n B-tytöt pelaavat loppukauden varsinaisessa SM-sarjassa, mutta niin ei lopulta käynyt. UJK sijoittui sarjassa kyllä seitsemän parhaan joukkoon, mutta sääntöjen mukaan pelattiin sunnuntaina uusintaottelu tasapisteissä olleen Ilveksen kanssa ja kun Ilves selvitti sen, jäi UJK:lle luu käteen.

Mutta ennen uusintaottelua UJK pelasi lauantaina sarjakakkosta Blue Ringsiä vastaan kotonaan. Pistekin tuosta pelistä oli tiennyt varmuudella SM-sarjapaikkaa ja todella lähellä se olikin.

Avauserä pelattiin 1–1, toisessa vieraat tekivät kaksi ja karkasivat kolmannessa jo 4–1-johtoon. Siitä alkoi kuitenkin UJK:n kiri. Erän lopussa UJK oli enää maalin päässä ja neljännen alussa tuli tasoihin.

Vieraat siirtyivät johtoon, mutta UJK teki kaksi ja johti maalilla viitisen minuuttia ennen päätöstä. Johto ei kuitenkaan pitänyt, Blue Rings tuli ensin tasoihin ja iski 7–6-voittomaalin kuusi sekuntia ennen loppuvihellystä.

UJK:n maalivahdille merkittiin pelissä 31 torjuntaa, vastustajan maalivahdille 49, joten tilanteita UJK:lla kyllä oli. Emmi Metsä-Tokila iski tehot 2+1, Josefina Routi ja Helmi Silokivi 1+1, maalit lisäksi Veera Antolle ja Emma Usvalalle , syöttöpiste Katarina Maikolalle , Pihla Suomiselle ja Aino Usvalalle .

Karsintapeli sunnuntaina ei siis sujunut odotusten mukaan. UJK voitti kauden avauskamppailussa Ilveksen Tampereella 10–3, mutta nyt Ilves piti tahtipuikkoa.

Se voitti avauserän 1–0, toisen 3–2, kolmannen 4–3 ja päätöserän 2–0 eli loppunumerot olivat selvät 10–5. Torjuntoja maalivahdeille kirjattiin suunnilleen saman verran, mutta Ilves oli paikoissaan tarkempi ja tehokkaampi.

Jäähyjä UJK:lle vihellettiin peräti 26 minuuttia, Ilvekselle vain kuusi. Ilves tekikin maaleistaan kaksi kahden ylivoimalla ja kaksi myös yhden ylivoimalla.

Emma Usvala ja Aino Usvala tekivät kumpikin kaksi UJK:n maaleista, sen viidennen teki Emma Seppinen , hänelle myös syöttöpiste. Josefina Routille kaksi syöttöpistettä, Pihla Suomiselle, Miila Kirjasuolle ja Helmi Silokivelle yksi.

SM-sarjaan selvisivät Ilveksen lisäksi Jyske, Blue Rings, Haukat, Lahti, Helsinki ja Lukko. Alkusarjassa UJK pelasi näitä kaikkia vastaan, Blue Ringsiä lukuun ottamatta, vieraskentällä, joten voidaan puhua myös jonkinlaisesta huonosta tuurista otteluohjelmassa.

UJK:n tappioista peräti kolme tuli maalin erolla ja yksi voitto kääntyi tasapeliksi viime sekunneilla, joten pienestä SM-sarjapaikka jäi lopulta kiinni.

Selvän tappion UJK kärsi vain Jyskettä ja Lahtea vastaan, muut pelit olivat tasaisia, joten joukkueella olisi ollut SM-sarjassa mahdollisuudet hyville sijoille.

Jussi Arola