Black Saturday

0

Ihan mahtava fiilis, tavallaan, säästin eilen yhteensä 1435 prosenttia, kun hyödynsin Black Friday -alennuksia. Tosin siinä hötäkässä tuli muutama pieni ongelma, mutta kokonaisuutena päivä sujui hienosti.

Löysin esimerkiksi kissan hammaskiven poiston 30 prosentin alennuksella ja mikä parasta, kun maksoin sen heti, on se voimassa puoli vuotta. Se riittää hyvin, minulla kun ei nyt ole katin kattia, mutta sellainen, jolla on hammaskiveä, löytyy varmasti kesään mennessä.

Kahden kuution piha-uima-altaan (-18 %) osto meni ajoituksellisesti täysin nappiin, sillä pakkaset alkoivat saman tien. Jäädytän altaaseen luistelualustan lapsille.

Hommasin myös varavoimakoneen (-24 %) tulevia olympiakisoja ajatellen. Mikä harmi olisi, jos sähköt katkeaisivat juuri kun Suomi ja Ruotsi aloittavat kisan jääkiekon kultamitalista.

Ostin myös edullisen navigaattorin (-27 %), nyt pitäisi saada pihalla odottava auto kuntoon, paikallaan olevassa koslassa uudenkin navigaattorin katsominen alkaa nopeasti tympiä.

Autokin on aikanaan Black Friday -hankinta. Naapurini Kutvosen Kalle sanoi, että saat tosi hiljaisen auton Black Fridayn kunniaksi myötäjäisinä, kun otat tyttären vaimoksi. Kalle on huumormiehii, auto ei ole vuosien aikana päästänyt ääntäkään, paitsi kun yritin sitä potkimalla käyntiin, vaimo on kyllä äännellyt senkin edestä.

Tosin eilisen jälkeen vaimo ei ole sanonut sanaakaan, se hiljeni heti, kun se kuuli paljonko olen päivän aikana säästänyt. Se johtuu pelkästä kateudesta, se kun ei osaa säästää lainkaan.

Avioon menosta on muuten nyt kuusi vuotta ja meillä on seitsemän lasta. Yhtenä vuonna tuli kaksi kerralla ja silloin säästettiin sairaalamaksuissa 50 prosenttia, sen suuruisia alennuksia harvemmin Black Fridaynakaan näkee.

Eilen iltapäivällä juuri ennen kotiin lähtöä pomo tuli huoneeseeni ja sanoi, että kun olet aina siellä internetissä, niin hän alentaa palkkaani (-25 %) tältä kuulta ja ensi kuussa lopettaa palkan maksun kokonaan (-100 %). Säästö se oli tämäkin, ainakin yritykselle ja kun yritys pärjää niin sen työntekijöillä riittää töitä ja iloa. Jippii.

Mutta kaikista eilisistä säästöistä huolimatta minulla on ongelma, rahaa ei ole sentin senttiä ja seuraavaan tilipäivään on vielä aikaa, eikä uudesta palkanmaksajastakaan ole vielä tietoa. Cv:n olen jo väsännyt, siinä on kolme riviä.

Vaimo ei puhu, mutta tarvitsee siitä huolimatta syötävää ja lapsetkin melkein joka päivä enkä itsekään pärjää ihan ilman ruokaa, vaikka eilen ilmoittauduin painonhallintakurssille (-15 %).

Auta minua, mene hakemaan rahaa pankin seinästä ja tuo minulle. Olen tänään iltakuudelta torin laidalla. Minut on helppo tunnistaa, istun vuoden 2019 mallia olevalla uudella pilkkijakkaralla (-33 %) ja olen käärinyt itseni vilkkuvaan led-valonauhaan (-37 %).

Jussi Arola

vapaa toimittaja