Boomerin puhevuaro

0

Stä olla nyssit nii sannamarini, ett oikke. Tot kaiketakki jokase ittiäs kunnioittavan toimittajan täyty hyärynttä pääministeri lanseerama käsite. Meil nelikymment- ja viiskymmentluvul syntyneil onki haettu nimityst. Olla vanhuksi, eläkeläissi, seniorei taik ikäihmissi. Ny olla sit boomereiki.

Ei mittä, olla vaa, mutt ny toi vapa toimittaja flättä meijä kak samahan tuuttihi. Ei meil tair muut yhtäläisyyt olla, ko se, ett jokane o aikanas tehn pirusten töit (ei ollu sosialitukke) ja maksan piruste veroi ja maksa viäl. Ja mahtak hän luulla, ett boomeri ova kaik miähi, ikä väittä, ett boomeri pukeutu ain pitkin kalsareihi. En mä vaa, eikä kukka mun tunteman naisboomeri, ei eres meijä miäs.

Ja voi kauhia mä ja kaik mun kaverin puhella murret, Arola kyll käyttä kirikiält, vaikkei ol iha viäl eres boomeri. Vai matkusta boomeri vaan kotimaas. Ei siit ol kaua aikka ko toimittaja huusiva naam punasen, ett eläkeläise tuhlava rahas reissamal Kanaria saaril, Espanja ja Taimaaha. Ny Juss o stä miält, ett kotomaas vaa. En ol käyny Kerimäel enkä Koli huipul, mones muus paikas kylläki.

Ja voin kans kertto, ett niist paristsarast boomerist jok mä tunne, nii 90% puhu ainaki yht taik kaht ulkmaan kiält. Ulkmail he käyvä teattereis, konserteis, taidenäyttelyis ja museois. En oikke ymmär kui nua toimittaja irvailu sopiva ainaka meihin kaikkihi. Mu ikkäsen ruppeva koht jo kualema, mutt luule, ett seurava ikäpolv o viäläki ossavaisemppa.

Arola on tainnu matkusta paljo ja laajal ja jutella paikallisten kans vaik kui monel kiälel, kosk katto asiakses muit arvostella. En tunne toimittajan kiälitaitto, mutt tyylitaju o, mu miälestän nolla.

Jos kolumnin tarkotus ol olla vitsi tai koomine pakina, nii suasittelen lämpimäste toimittaja Arolal jotta kurssi, misä selvitetä kirjallisuure tyylisuuntti. Komedia o vaikkia laji, ja harvo siin onnistuta sualtamal katkeruut ja epäasiallisuut josta ihmisryhmäst. Mahrasik toimittajan kannnatta olla yhre einen cool.

Ja ihmettelen mä viäl sitäki, ett Plari o valinnu tämse asentte ikäihmissi kohta, kosk kyll päätoimittaja vasta, viime käres, kaikest mitä lehres kirjoteta.

Yks flik