Iva rivien välissä

0

Sanavalinnoilla on uskomattoman suuri merkitys. Sellaiset ilmaisut kuten vaikkapa vatvominen tai soutaminen ja huopaaminen kertovat selkeästi sanojansa mielipiteen. Sihy-uutisointi paikallislehtien sivuilla on ollut sävyltään ja sanavalinnoiltaan vähintäänkin johdattelevaa.

Olisi perin kummallista, jos asiaa ei ”vatvottaisi” ja tarkasteltaisi monesta näkökulmasta. Kuntalaisten ja toimittajienkin pitäisi olla huolissaan jos näin ei olisi.

Kuten Saastamoisen aloitteen vastauksesta saamme lukea, hanke ei ole enää läheskään sama kuin vuonna 2017. Samasta vastauksesta voi tarkkasilmäinen laskea, että Sihy-hankkeen kokonaiskustannukset ovat vähintään 97 miljoonaa euroa.

Ivallisten puheenvuorojen saattelemana valtuuston puheenjohtaja teki valtuuston nimissä päätöksen olla ottamatta käsittelyyn Saastamoisen pontta. Niin vaikeaa on tunnustaa tosiasiat.

Merja Koski

valtuutettu