Jääkiekkolegenda Matti ”Mölli” Keinonen on kuollut

0
Matti Keinonen oli aikanaan vahvasti vaikuttamassa siihen että Uuteenkaupunkiin rakennettiin oma jäähalli.

Jääkiekkolegenda Matti ”Mölli” Keinonen on kuollut. Keinonen menehtyi Uudessakaupungissa lauantaina vakavaan sairauteen. Hän oli kuollessaan 80-vuotias.

Jääkiekkoilijana Matti Keinonen muistetaan sekä loistavana pelaajana että kaukaloiden suurena viihdyttäjänä, jonka taidokkaita kiemuroita jääkiekkoväki seurasi innolla.

Keinonen voitti pelaajauransa aikana kaksi SM-kultaa, toisen Rauman Lukossa vuonna 1963 ja toisen porilaisessa RU-38:ssa vuonna 1967.

Pelaajauransa jälkeen Keinonen valmensi kaikkia länsirannikon SM-liigaseuroja. Valmennusurallaan Keinonen voitti kaksi SM-hopeaa, TPS:ssa 1985 ja Lukossa 1988.

Uuteenkaupunkiin perheineen 1970-luvun lopulla muuttanut Mölli Keinonen on toiminut sekä Lätkä -77:n ja Uudenkaupungin Jää-Kotkien valmentajana että Uudenkaupungin jäähallinnan toiminnanjohtajana ennen hallin siirtymistä kaupungin omistukseen.

Keinonen pelasi 196 maaottelua Suomen jääkiekkomaajoukkueessa. Hän oli mukana yksissätoista maailmanmestaruuskisoissa ja kaksissa olympialaisissa vuosina 1968 ja 1972.

Suomen jääkiekkomuseo on aateloinut Matti Keinosen Suomen Jääkiekkoleijonaksi numerolla 50.