Joulumarkkinoilta haettiin tunnelmaa ja jouluherkkuja

0
Kolmevuotias Nuutti Salminen pääsi äitinsä Jenni Lastulan ja isänsä Juha Salmisen kanssa ostamaan vastapaistetun munkin Pakkahuoneen Anna Artelalta.

Sää suosi Uudenkaupungin jo perinteistä joulunavausta eli torin ympäristössä pidettyjä Wanhanajan markkinoita, ellei sitten halua ottaa miinukseksi luihin ja ytimiin asti hyytävää mennyttä hyytävää viimaa. Mutta kysymyshän on ennen kaikkea oikeasta pukeutumisesta.

Väkeä riitti kojujen ympärillä, mutta totuuden nimissä on sanottava, että ainakin pikasilmäyksellä sitä oli vähemmän kuin edellisinä vuosina. Ilmeistä olikin, että korona piti ainakin osan ihmisistä kotona sen sijaan, että olisi lähdetty aistimaan puutalokaupungin joulutunnelmaa iloiseen ilmapiiriin.

– Tämä on paikka, mistä haetaan perinteisesti juuri sitä aitoa joulun henkeä ja tunnelmaa, sekä tietysti myös jouluherkkuja. Tänä vuonna mukaan tarttuivat paksut nahkaiset käsineetkin, jotka helpottavat oloa kummasti, Amanda Yläkorven ja Veeti Nurmen kanssa liikkeellä ollut Salla Viikman tiivisti.

Perinteiset jouluvalot torin kuuseen ja joulukadulle sai tänä vuonna sytyttää Uudenkaupungin hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakso . Hän painotti puheessaan sitä, että ukilaiset ostaisivat joululahjansa ja -ruokansa kotikaupungista.

– Koronajoulut ovat pakottaneet meitä ottamaan turvallisuusasiat huomioon joulunvietossa ja lahjojen hankinnassa. Uudessakaupungissa on erinomaiset kaupat ja erikoisliikkeet sekä paljon yksinyrittäjiä, jotka tarjoavat runsaasti palveluita, joita voi ostaa lahjaksi, Vuorenlaakso muistutti.

– Kun käytetään paikallisia palveluita ja liikkeitä joululahjojen ostamisessa, se hyödyttää meitä kaikkia. Kun kulutamme paikallisesti, se on myös ekoteko. Tehdään joulusta ukimuistoinen ja ostetaan kaikki lahjat paikallisesti, jatkoi Vuorenlaakso.

Asko Tanhuanpää