Kalannin ja Hakametsän kouluissa korona-altistumisia –  vastaathan tuntemattomaan numeroon, se voi olla koronajäljittäjä

0

Koronatilanne on huonontunut myös Uudessakaupungissa ja tartunnat sekä altistumiset ovat viime aikoina olleet kasvussa. Uudenkaupungin 14 vuorokauden ilmaantuvuus on noin 100 ja viimeisen kuuden päivän aikana on todettu 12 uutta tartuntaa.

Epidemiatilanne näyttää kuormittavan nyt erityisesti lapsia ja lapsiperheitä. Kalannin koulussa sekä viimeisimmäksi Hakametsän koulussa on ilmennyt viime viikolla korona-altistumisia. Altistumisia on todettu myös harrastustoiminnassa. Jäljitystyö on vielä osittain kesken, eikä altistuneiden määrää ole tarkkaan tiedossa.

Terveydenhuollossa vedotaankin nyt pahentuneen epidemiatilanteen vuoksi kuntalaisiin ja halutaan muistuttaa terveysturvallisista käytänteistä epidemian hillitsemiseksi.

Kodin ulkopuolella tulisi liikkua vain täysin terveenä. Koronatestiin tulisi hakeutua vähäisistäkin oireista. Maskien käyttö on tärkeää julkisissa tiloissa, esimerkiksi kaupoissa ja yleisötilaisuuksissa. Käsihygieniasta tulisi huolehtia.

Jäljitystyön nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi tartunnanjäljityksestä toivotaan, että kuntalaiset vastaisivat myös vieraisiin puhelinnumeroihin. Näin jäljittäjien ei tarvitsisi lähettää erillisiä viestejä mahdollisille altistuneille soittojen lisäksi.