Kalannin koulun väistötilat viivästyvät – Uusiin tiloihin tammikuun lopulla

0
Väistötilaparakit sijoitetaan Kalannin yläkoulun yhteyteen siten, että yläkoulun jakelukeittiötä, ruokalaa, liikuntahallia ja ulkoliikuntapaikkaa on mahdollista hyödyntää.

Kalannin Männäisten alakoulun väistötilojen rakennustyöt ovat viivästyneet. Koululaisten oli tarkoitus muuttaa sisäilmaongelmien alta väistötiloihin yläkoulun viereen joulukuun loppuun mennessä, mutta nyt näyttäisi siltä, että väistötiloiksi hankittuihin moduuleihin päästään vasta tammikuun lopussa.

– Maanrakennustyöt ovat viivästyneet, koska alueella on louhintatöitä arvioitua enemmän. Lisäksi tarviketoimituksissa on ollut saatavuusongelmia. Kyse on siis tilaajasta johtuvista viivästyksistä, Uudenkaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari kertoo.

Nikkarin mukaan kuukauden viivästys ei tuo lisää kustannuksia, eikä sen takia tarvita muutoksia koulun toimintaan. Kalannin alakoulu jatkaa siis toimintaa vanhassa kiinteistössään tammikuun loppuun asti.

– Teen parhaillaan selvitystä siitä, voisiko ison väistötilarakennuksen käyttöönottoa jaksottaa siten, että alakoulun henkilökunta ja oppilaat pääsisivät siirtymään sinne nopeammin eli osa kiinteistöä olisi käyttöönotettavissa jo aiemmin. En tiedä vielä, onnistuuko se, Nikkari summaa.

Väistötilaparakit sijoitetaan Kalannin yläkoulun yhteyteen siten, että yläkoulun jakelukeittiötä, ruokalaa, liikuntahallia ja ulkoliikuntapaikkaa on mahdollista hyödyntää. Varhaiskasvatukselle ja alakoululaisille tehdään oma piha-alue.

Kalannin kouluissa on kärsitty jo pitkään sisäilmaongelmista, joten Kalannin Männäisten alakoulun oppilaille, varhaiskasvatukselle ja henkilöstölle hankittiin väistötilaparakit kolmeksi vuodeksi ja kahden vuoden erikseen päätettävällä optiolla. Hankinnan kustannusarvio on hieman vajaat 3 miljoonaa euroa.

Kaupungin tekninen lautakunta on päättänyt, että Kalannin yläkoulu kunnostetaan kohdekohtaisin korjauksin viideksi vuodeksi. Korjausten kustannusarvio on miljoona euroa.