Kannattaisiko puhelimeen vastata?

0

Puhelimella asioiden hoitaminen on entistä vaikeampaa. Asiakaspalveluissa on pitkät jonot ja kalliit hinnat. Soittamalla asioita ei yksinkertaisesti pysty hoitamaan.

Aikaisemmin yrityksen yhteystiedoissa olleet puhelinnumerot ovat poistuneet. Asia pitää hoitaa netissä. Mitä yritykset edellä sitä yksilöt perässä. Nykyisin on muotia pitää puhelinnumero salaisena eikä puhelimeen vastata huijarien ja lehtimyyjien pelossa.

Puheluihin kannattaisi kuitenkin vastata. Itse jätin vastaamatta eräänä lauantaiyönä puheluun. Epäilin soittoa häiriösoitoksi. Onneksi naapuri vastasi ja herätti, sillä tukkirekka oli katkaisut sähkölinjan. Tämän jälkeen olen vastannut puheluihin.

Koronajäljittäjät ovat olleet huolestuneita, kun puheluihin ei vastata. Yrityksen työnjohtaja tavoitteli ammattiin valmistunutta nuorta tarjotakseen heti seuraavaksi päiväksi töitä. Vaikeuksia tuotti se, että perheen puhelinnumerot olivat salaisia. Isoäidin puhelinnumero oli kuitenkin julkinen ja näin saatiin nuoreen yhteys.

Maskussa tapahtui liikenneonnettomuus. Ohiajaja tunnisti kolariauton, selvitti kuljettajan pojan puhelinnumeron, ja ilmoitti onnettomuudesta. Vieraasta puhelinnumerosta tulleeseen soittoon vastattiin. Jälkeenpäin kolariauton sekä kuljettaja että läheiset olivat kiitollisia soittajalle.

Lomamatkaajien taukopaikalla ykköstiellä perheen teini tunnisti kotipaikkakuntalaisen auton. Hämmästystä herätti auton sijainti, sillä auton omistaja liikkui vain kotinsa lähiympäristössä. Aamuvarhaisella herätetty eläkeläinen kertoi, että hänen autonsa oli varastettu pari yötä sitten.

Myös vaarallisen tuotteen takaisinvedon yhteydessä yrityksestä soitettiin kuluttajalle ja pyydettiin palauttamaan laite liikkeeseen. Rahalaitoksista voidaan olla yhteydessä asiakkaisiin.

Aikanaan tuttavalle oli auton tankkauksen jälkeen soitettu Luottokunnasta ja ilmoitettu, että pankkikortti suljetaan välittömästi, sillä korttia oli samaan aikaan käytetty Roomassa. Kortti oli kopioitu lomamatkalla.

Maalaispankista oltiin taas puhelimella yhteydessä asiakkaaseen oudon rahansiirron takia. Tärkeitä soittoja tulee myös muualta kuin niiltä, joiden nimet on puhelimen muistiin tallennettu. Kannattaisiko sittenkin vastata puhelimen? Soittajalla voi olla tärkeää asiaa sinulle.

Mika Munkki

Vehmaa