Kaupunki on vuokraamassa keltaisen talon A-sairaalan väistötiloiksi

0
Välskärintien keltainen talo eli vanha sairaanhoitajien asuntola. Arkistokuva.

Maanantain kaupunginhallituksessa käsitellään Mörnen lähettyvillä olevan keltaisen talon vuokraamista. Kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että se päättäisi vuokrata keltaisesta talosta kerrokset 1–3 ensi vuoden tammi–heinäkuun väliseksi ajaksi.

Kuukausittainen vuokra olisi 17 879,30 euroa ja tämän lisäksi vielä arvonlisävero sekä sähkö, lämpö ja vesi kulutuksen mukaan. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri maksaisi kaupungille tilastaan vuokraa noin 7 688, 02 euroa kuukaudessa.

Kaupungin sairaanhoitopiiriltä ostaman A-sairaalan remontti on osoittautunut alkuperäistä suuremmaksi. Terveyskeskuksesta A-sairaalan remontoituihin tiloihin muuttaneille työntekijöille on etsittävä väistötila uusien remonttien ajaksi. On selvinnyt esimerkiksi se, että A-sairaalan kattojen läpivientejä ei ole tehty paloturvalliseksi. Läpiviennit ja muut turvallisuuden edellyttämät asiat on tehty vuosina 2020 ja 2021 remontoiduissa tiloissa eli kellarissa, sisääntulossa ja ensimmäisessä kerroksessa.

Keltaisen talon väistötilojen käytön aikana A-sairaalaan uusitaan läpiviennit kerroksiin 2, 3, 4 ja 5. Samalla kerroksiin tehdään korjauksia, joita ei aiemmin ole ehditty tehdä.