Kontu ja Pääkkö aluevaaleihin ehdolle Ugista

0

Varsinais-Suomen Keskustan piirikokous nimitti ensimmäiset 77 ehdokasta  aluevaaleihin lauantaina. Piirihallitus täydentää myöhemmin listaa.

Uudestakaupungista ehdokkaaksi ovat lupautuneet Mauri Kontu ja Tapio Pääkkö, Laitilasta Jukka Alkio, Pekka Kuusisto, Tanja Elo-Raisto, Riikka Saarela ja Ilmari Vuorela, Vehmaalta Anna Kaskinen, Tommi Salminen Taivassalosta ja Launo Valtonen Kustavista.

Varsinais-Suomen Keskustan lauantaina kokoontunut piirikokous valitsi myös piirille uuden johdon vuodelle 2022. Puheenjohtajaksi valittiin Pekka Kuusisto Laitilasta. Hän on toiminut kuluvana vuonna piirin varapuheenjohtajana.

Kuusisto on 38-vuotias kaupunginhallituksen puheenjohtaja, vakuutusyhtiön myyntipäällikkö ja kahden lapsen isä. Pekka on myös urheilumies, joka toimii aktiivisesti yleisurheilun parissa. Valinta tehtiin piirikokouksessa yksimielisesti.

Varapuheenjohtajiksi valittiin jatkamaan Julia Koskinen Turusta ja uutena Johanna Riski Salosta. Piirihallitukseen valittiin lisäksi 16 muuta jäsentä ja heille varajäsenet. Piirihallituksessa varsinaisena jäsenenä on Laitilasta Katri Jalonen ja Uudestakaupungista Olli Laivo.