Korisliigan jumbofinaalista Bisonsin näytös

0
Aamos Nikula sivusi omaa piste-ennätystään 11 pisteellä.

Ennakkoon odoteltiin, että Korisliigan häntäpään joukkueet, Korihait ja Loimaan Bisons, taistelisivat kiihkeästi kahdesta sarjapisteestä, jotka ovat näille joukkueille olleet harvinaisia. Pyhäinpäivän ilta oli kuitenkin uusikaupunkilaisnäkövinkkelistä todella synkkä, sillä Bisons vei voiton lukemin 53-73.

Vastustajan tasoon nähden Korihaiden peliesitys oli ylivoimaisesti kauden surkein. Kotijoukkueen hyökkäys oli seisoskelua ja heitot kolistelivat rautoja. Bisons ei erityisen hyvin osunut omissa heitoissaan, mutta riittävästi paremmin, niin että vierasjohto oli toisen neljänneksen jälkeen koko ajan yli kymmenessä pisteessä.

Hyökkäyspelin tehottomuudesta kertovat heittoprosentit: pelitilanneheitot (23/68) 34 prosenttia ja kolmoset (4/29) 14 prosenttia. Harvinaista oli myös Korihaiden vapaaheittomäärä: kolme vapaaheittoa ottelun aikana. Kaikki kolme menivät sentään sisään.

Jalen Jackson oli Korihaiden paras pistemies 15 pisteellä. Aamos Nikula sivusi omaa piste-ennätystään Korisliigassa 11 pisteellä. Muiden pelaajien esitys oli vaisu. Eniten kysymysmerkkejä herättää Deng Riak. Austraalialaissentteri ei ole minkäänlainen uhka korin alla. Ennen virhetilin täyttymistä Riak ehti tehdä neljä pistettä ja ottaa yhden vaivaisen levypallon. Uusikaupunki Areenan katsomosta löytyi monta entistä haipeluria, jotka olisivat voineet saada enemmän irtopalloja kuin 208-senttinen Riak.

Korihaiden tappio merkitsi sitä, että Bisonsin etumatka sarjataulukossa kasvoi neljään pisteeseen. Fakta on se, että muutoksia on tultava, mikäli Korihait mielii sarjapaikkansa säilyttää. Pelejä on vielä jäljellä, mutta liian suureksi eron ei tulisi kasvaa sarjataulukossa.