Korona-altistumisia ja -tartuntoja Uudenkaupungin kouluissa, päiväkodeissa ja uimahallissa

0
Uudenkaupungin koronatilanne huonontuu entisestään. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on Uudenkaupungin alueella 292,6, joka on alueellamme korkein koko epidemian aikana. Myös päiväkohtaiset tartuntamäärät ovat ennätyksellisen korkeita. Torstain aikana Uudessakaupungissa todettiin 15 uutta koronatartuntaa ja perjantai-iltapäivään mennessä uusia tartuntoja on kertynyt 7.

Tartuntoja kouluissa ja päiväkodissa

Epidemiatilanne on tällä hetkellä pahimmillaan kouluissa ja päiväkodeissa. Kalannin ja Hakametsän kouluissa tapahtui viime viikolla korona-altistumisia ja tällä viikolla molemmista kouluista on saatu uusia positiivisia testituloksia. Myös Pohitullin koulussa ja Päiväkoti Pisarassa on ollut kuluvan viikon aikana korona-altistumisia ja tartuntoja.

Tartunnanjäljitys on yhteydessä kaikkiin, jotka ovat mahdollisesti näissä yksiköissä altistuneet. Jäljitystyön nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi tartunnanjäljityksestä toivotaan, että kuntalaiset vastaisivat myös vieraisiin puhelinnumeroihin.

Mahdollisia altistumisia Uudenkaupungin uimahallissa sunnuntaina 21.11.

Uudenkaupungin uimahallissa on ollut mahdollista altistua koronavirukselle 21.11. klo 16–17.30 välillä. Uimahallissa kyseisellä aikavälillä oleskelleet henkilöt ovat voineet altistua virukselle ja heitä pyydetään hakemaan testiin pienestäkin oireesta.

Maskin käyttö ja terveysturvallinen toiminta ehdottoman tärkeää

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kehottaa 23.11. julkaistussa tiedotteessaan käyttämään maskia kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sisä- ja ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä, sillä he voivat kantaa virusta, myös oireettomana.

Terveysturvallinen toiminta, kuten kasvomaskit, turvaetäisyydet ja desinfioivan käsihuuhteen käyttö, tulee muistaa kaikissa tilanteissa.