Koronarokotteelle houkutellut lahjakorttikampanja tuotti tulosta – Kahden päivän aikana 137 haki rokotteen

0
Ensisijaisesti kolmannen korona rokotteen suositellaan olevan samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos, mutta tarvittaessa myös toista valmistetta voidaan tarjota.

U-soten järjesti kaksi koronarokotustilaisuutta lokakuun lopulla, joissa ensimmäisen rokotteen ottaville annettiin lahjakortti. Näiden kahden päivän aikana ensimmäisen koronarokotteen haki 137 U-soten viiden kunnan yhteistoiminta-alueen asukasta.

– Rokotteita haettiin kahden päivän aikana koko U-soten alueelta. Olemme tyytyväisiä siihen, että kampanja puri , Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen kertoo.

Lahjakorttikampanjan takana oli nimettömän pysyttelevä uusikaupunkilaisyrittäjä, joka halusi nostaa yhteistoiminta-alueen asukkaiden rokotusintoa. Yrittäjä oli erityisen huolestunut etenkin nuorten alhaisesta rokotekattavuudesta.

Kampanjatapahtumassa jaettiin 20 euron suuruisia lahjakortteja ensimmäisen rokotteen ottaneille. Lahjakortin saadakseen rokotettavan on otettava kaksi koronarokoteannosta.

U-soten koronatartuntamäärät ovat jälleen lähteneet kasvuun. Tällä hetkellä korona leviää Uudessakaupungissa lähipiirissä ja perheissä.

– Tilanne on nyt se, että jos joku perheessä sairastuu, niin myös loppuperhe sairastuu. Koronaa on eksynyt jälleen myös kouluun, Rantanen kertoo.

Rantanen kannustaa edelleenkin ihmisiä rokotuksille ja käyttämään maskeja.

– Ja maskiahan kannattaa edelleen käyttää, vaikka olisi jo rokotettu, Rantanen lisää.

U-soten alueella aloitetaan kolmansien koronarokotusten antaminen ensi viikon aikana. Rokotuksia annetaan yli 60-vuotiaille, hoivakodeissa asuville ja riskiryhmään kuuluville. Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Perjantain tietojen mukaan U-soten yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 476 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 333, Vehmaalla 43, Taivassalossa 39, Kustavissa 24 ja Pyhärannassa 37.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here