Kotikuunarin asiakasmaksuun muutoksia– jatkossa maksu on kiinteä käyntimääristä riippumatta

0

Ikäihmisten arviointi- ja kotikuntoutusyksikkö Kotikuunarin asiakasmaksua muutetaan. Jatkossa Kotikuunarin palveluista peritään vuorokausimaksua, joka on 20 euroa päivää kohden. Maksu on sama riippumatta siitä, kuinka useasti asiakkaan luona käydään.

Jos palveluntarve kestää vähintään kaksi kuukautta, voidaan asiakkaalta periä jatkuvan ja säännöllisen kotona annettavan palvelun mukainen maksu. Tällä muutoksella Kotikuunarin maksun perintätapa on samanlainen kuin kotisairaalan maksuperintä.

Kotikuunari tarjoaa asiakkailleen lyhytaikaisia kuntoutus- ja arviointijaksoja silloin, kun selviytyminen kotona ei itsenäisesti ja turvallisesti jostain syystä suju. Kotikuunarin palvelujaksot ovat muutamasta päivästä muutamiin viikkoihin.

Tähän asti palvelumaksujen perintä on perustunut asiakkaan tuloihin, mutta asiakasmaksumalli on koettu haastavaksi. Asiakkaalla ei ole ollut tietoa, mitä palvelu maksaa ja asiakasmaksun määräytyminen on saattanut olla kesken vielä siinä vaiheessa, kun asiakaskäynnit ovat jo päättyneet.

Päätöksen asiakasmaksujen muutoksista teki viime viikolla kokoontunut sosiaalilautakunta.