Kotkille selkäsauna kärkikoitoksessa

0
Kuvassa maalintekotilanteeseen nouseva Kasperi Hirvas-oja vastasi kotijoukkueen ainosta maalista.

Jää-Kotkien alkukausi on kulkenut hyväntuulisissa ja tehokkaissa merkeissä. Nyt tuli sitten neniin siinä määrin, että jossiteltavaa ei jäänyt. Salon Kiekkohait on vetänyt sellaista tahtia, että joukkue saattaa olla väärässä sarjassa.

UJK pysyi ensimmäisessä pelissä jollain lailla vauhdissa mukana, mutta lopussa vieraat nautiskelivat jo hieman oman varallisuutensa yli. Matsi päättyi masentaviin 1–13-lukemiin.

Ensimmäinen erä päättyi numeroissa 0–2 ja toisen erän alussa petolinnulla oli kaksi ylivoimatilannetta. Näitä ei hyödynnetty ja 0–3-osuma tuli heti perään. Tämän jälkeen ote siirtyi entistä enemmän Kiekkohaille ja toisen erän jälkeen lukemat 0–5 osoittivat jo sarjapinnojen osoitteen.

Kotkien ainokainen syntyi kolmannen erän alussa. Kasperi Hirvasoja ( Markus Saarinen , Tommi Touru ) rikkoi kuparisen muuttaen tilanteeksi 1–6. Viimeiset minuutit Kotkien leirissä mielellään unohdetaan nopeasti. Kiekkohait teki 11 minuutissa peräti seitsemän maalia.

Maalivahdin vaihtokaan ei pysäyttänyt salolaisten rynnistystä. Molareita on turha osoittaa sormella. Jesse Vuoriselle ja Peetu Putrolle kertyi yhteensä huimat 69 torjuntaa. Jos tähän lasketaan vielä maalit, niin Kiekkohait laukoi maalia kohti ennätyksiä hipovat 82 kertaa. Kotkien vastaava luku oli 19. Loppunumeroita voi tämän tilaston pohjalta pitää oikeutettuna.

Kotkien asemat sarjataulukossa eivät juuri heikenneet. Kiekkohait on karkaamassa muilta ja sen jälkeen on tasaista. UJK on viidestä matsista voittanut kolme ja on kuudella pinnalla tasoissa PaRan kanssa. PaRa on sijalla kaksi ja ukilaiset kolmantena. ParSport (5p.) ja TarU (4p.) väijyvät lähellä.

Ennen joulutaukoa pelejä on vielä viisi jäljellä, joista kaksi on kotikaukalossa. Tulevina viikonloppuina pinnoja havitellaan matkapeleistä.

Lauantaina vastassa on ParSport Paraisilla ja seuraavana lauantaina lähtee toinen kierros liikkeelle Tarvasjoelta. Jokainen joukkue pelaa yhteensä 18 peliä ja sarja päättyy maaliskuun alussa.

Juha Laine

kuvat: Mika Reinholm