Lionsien joululehti ilmestyy jälleen

0
Lionsien joululehden puuhanaisina ja -miehinä ovat tänä vuonna Marketta Suoja-Sjöblom (edessä vas.), Leena Aitonurmi (vas.), Mika Reinholm, Leena Heikkilä, Vuokko Tyvi, Tuulikki Niemelä ja Paula Saarni.

Lions Merettarien perinteinen Uudenkaupungin joulu -lehti on ilmestynyt. Jo 25. kertaa ilmestyvä lehti tarjoilee tänäkin vuonna paikallista historiaa ja joulun tunnelmaa sekä pakinoita ja eläintarinoita.

– Tänä vuonna teimme lehden ensimmäistä kertaa täysin Lionsin naisjärjestön voimin. Jatkan neljättä vuotta päätoimittajana, koska lehden teko on haaste, joka tuntuu hauskalta, Marketta Suoja-Sjöblom kertoo.

Suoja-Sjöblomin mukaan Lions Club Uusikaupunki -järjestön miehet eivät ole enää mukana siitä yksinkertaisesta syystä, että he lopettivat toimintansa.

– Nyt lehdessä saattaa olla vähän enemmän jouluhenkistä lukemista ja naisille läheisiä aiheita. Miehet olivat kuitenkin tehneet pitkäjänteisellä työllä lehdelle hyvän rungon, joten pidämme sitä yllä. Olen iloinen siitä, että suurin osa pyydetyistä kirjoittajista vastasi meille myöntyvästi, hän lisää.

Tänä vuonna lehden teko käynnistettiin syksyllä. Lehden painosmäärä on 800 kappaletta ja sen myynti käynnistyy perinteisesti joulumarkkinaviikonloppuna.

– Merettaret haluaa kiittää kaikkia, jotka tukivat lehden tekemistä. Jos ei ole sisältöä, ei voi lehteä julkaista, mutta lehteä ei voi julkaista, jos emme saa ilmoituksista tuloja, Suoja-Sjöblom lisää.

Lehdessä kerrotaan muun muassa, että minkälainen Uusikaupunki oli säveltäjä B. H. Crusellin aikaan, minkälainen Uusikaupunki oli suuren Pohjan sodan ja isonvihan puristuksissa sekä kerrotaan laivakoirien ja elävän Iiro-koiran tarinoita.

Lehti tehdään vapaaehtoisvoimin ja sen ilmoitus- ja myyntituotot käytetään hyväntekeväisyyteen. Lionsit ovat tukeneet toimintansa tuotoilla esimerkiksi Leijonapuistoa, Ruokolanjärven suihkulähdettä, nuorisovaihtoa ja koululaisten stipendikassaa.

– Osallistuimme Tyksin vanhempainhuoneen kalustamiseen ja olemme tukeneet Vakka-Suomen nuorisopsykiatrista työtä. Olemme myös hankkineet sydäniskureita. Otamme vastaan avustushakemuksia myös muihin kohteisiin, Suoja-Sjöblom sanoo.

Lehteä myydään Wanhan ajan joulumarkkinoilla, Foto-Mikassa, Telmarinissa, Kenkäkauppa Alinassa, yrittäjien joulupuodissa, Tupsulassa ja kirjastossa. Kalannissa lehden voi ostaa kukkakauppa Kultapiiskusta.