Lisää koronarajoituksia ravintoloihin – Rajoitukset voi välttää koronapassilla

0
Ravintolarajoituksista luovutaan.

Valtioneuvosto kiristi tänään perjantaina ravintoloiden koronarajoituksia, joten muutoksia tulee asiakaspaikkoihin sekä anniskelu- että aukioloaikoihin. Rajoitukset on mahdollista välttää koronapassilla.

Rajoitukset koskevat leviämisalueita eli esimerkiksi Varsinais-Suomea ja Satakuntaa. Uudet rajoitukset astuvat voimaan keskiyöllä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Uusien rajoitusten mukaan anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy kello 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille kello 05-18. Ennen anniskelun päättymistä myytyjen alkoholijuomien nauttiminen on sallittu yhden tunnin ajan anniskeluajan päättymisen jälkeen. Alkoholijuomien anniskelu on sallittu klo 17 jälkeen vain käyttämällä koronapassia.

Jos ravitsemisliikkeessä ei kuitenkaan anniskella alkoholijuomia, liikkeen saa pitää avoinna kello 05-01. Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten nykyisinkin. Myös baarit ja ruokaravintolat voivat olla auki kello 05-01, jos ne eivät anniskele alkoholijuomia.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista. Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.