Löytöeläimet ensi vuonna Ehy ry:n huostaan

0

Ensi tammikuusta alkaen irrallaan olleiden ja talteen otettujen lemmikkien tilapäinen hoito järjestetään Eläinten Hyväksi Ehy ry:n tiloissa. Kaupungin nykyinen palveluntuottaja on irtisanonut sopimuksen päättymään vuoden vaihteeseen, joten kaupungin piti hankkia uusi tilapäinen hoito löytöeläimille.

Eläinsuojelulain mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien, kissojen ja muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan. Sen jälkeen kunnalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Ehy ry:n tilat sijaitsevat Eurajoella ja yhdistys hoitaa myös Rauman ja Porin alueen löytöeläintoimintaa.

Ehy ry:n kanssa tehdyn sopimuksen arvioitu kustannus on noin 8 000 euroa vuodessa. Kaupungin tekemään kilpailutukseen ei osallistunut määräaikaan mennessä muita tahoja. Viranhaltijapäätöksen hankinnasta ja sopimuksen teosta teki kaupungin talousjohtaja Anne Takala .