Maskisuositus yhtenäiskouluun jo ekaluokkalaisista lähtien – Tartunnat leviävät kaupungissa nyt erityisesti koululaisten keskuudessa

0
Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti kuitenkin keventää maskisuositusta 5. ja 6. luokkalaisille, koska näissä ikäluokissa kuten lapsilla ja nuorilla yleensäkin, tartunnat ovat vähentyneet.

Koronatartunnat leviävät nyt vauhdilla kaupungissa. Uusia tartuntoja on kirjattu useita kymmeniä parin viime viikon aikana.

Tartuntoja on paljon etenkin lasten keskuudessa, koska toistaiseksi alle 12-vuotiaita ei Suomessa rokoteta. Esimerkiksi perjantaina useat yhtenäiskoulun oppilaat saivat positiivisen koronatuloksen. Tartunnan saaneet oppilaat ovat jo aiemmin olleet altistumiskaranteenissa.

– Perjantaina saimme ensimmäistä kertaa tiedon siitä, että nyt on tullut myös lasten välisiä jatkotartuntoja. Uudenkaupungin yhtenäiskoulussa otetaan maanantaista alkaen maskisuositus rehtorin päätöksellä käyttöön jo ekaluokkalaisista lähtien, yhtenäiskoulun rehtori Jukka Silvola kertoo.

Oppilaiden kasvomaskien käytöllä varmistetaan se, että lähiopetusta kyetään järjestämään mahdollisimman pitkään. Opettajat jakavat kasvomaskeja yhtenäiskoulun oppilaille. Maskisuositus koskee myös yhtenäiskoulun oppilaiden koulukuljetuksia.