Movember innostaa urheilijoita viiksien kasvattamiseen

0
Viime vuoden marraskuussa Atte Perttu kasvatti viikset Movember-tyyliin. Tänä vuonna samanlaisia viiksiä ei Pertulla nähdä.

Marraskuun alkaessa käynnistyy maailmanlaajuinen Movember-kampanja. Ensimmäisen kerran vuonna 2003 järjestetyssä hyväntekeväisyyskampanjassa kerätään varoja miesten terveysongelmien ehkäisyyn ja erityisesti eturauhassyövän hoitoon sekä tutkimiseen.

Näkyvänä tempauksena miehet kasvattavat marraskuun ajan viiksiään.

Urheilupiireissä on jo vuosia nähty eri joukkueiden pelaajilla erilaisia viiksityylejä kampanjaan liittyen. Koripalloilija Atte Perttu on yksi niistä urheilijoista, jotka ovat vuosien saatossa kasvattaneet viiksiä marraskuun ajan.

Ensimmäisen kerran Perttu kasvatti viiksiään 2010-luvun alussa Kouvolan Kouvoissa pelatessaan. Viime vuonna koronapandemian eristämänä hän antoi partansa kasvaa ja lopulta viikset jäivät leikkaushetkellä.

– En karanteenissa jaksanut ajaa partaa. Minulla oli silloin pitkä parta ja ajattelin, että leikkaan sen pois, mutta päätinkin jättää viikset ajamatta, Perttu muistelee.

Monet Korihaiden kannattajat saattavat muistaa viime vuoden marraskuulta Pertun viikset, jotka olivat hänen omien sanojensa mukaan “törkeät”.

Perttu ei nuorempana ajatellut viiksien kasvattamisen aikana Movemberin tarkoitusta, mutta pitää kampanjaa tärkeänä asiana.

– Tärkeä sanoma on siihen viiksien kasvattamiseen sidottu.

Mitään erikoista tyyliä ei Perttu ole viiksilleen koskaan ajatellut. Omasta mielestään viikset ovat sopineet hänelle.

– Välillä olen trimmannut niitä ja testannut, miltä ne näyttävät. Välillä lyhyempää ja siistimpää ja toisaalta välillä pidempää, Perttu kertoo.

Jos viiksistä siirrytään puhumaan ylipäätään parrasta, niin miten Atte Pertun parta kasvaa tänä päivänä.

– Viikset kasvaa ja partakin ihan hyvin, mutta tuuheus voisi olla parempi varsinkin poskissa, Perttu naurahtaa.

Pitkään Korisliigassa pelannut Perttu on vuosien aikana nähnyt monia erilaisia parta- ja viiksityylejä. Vaikka heikkoja tyylejä on Perttu matkan varrella nähnyt, niin kehuja saa viime kauden joukkuekaveri Trey Zeigler .

– Treyllä oli tuuhea ja siistitty parta. Hänkin kasvatti partaansa karanteenien aikana ja käsittääkseni hän yllättyi myös, kuinka hyvin se kasvoi.

Tämän kauden Korihaiden joukkue on täynnä nuoria pelaajia. Bojan Sarcevicin parta on tunnettu käsite ympäri korispiirejä, mutta kuka voisi ottaa Movember-haasteen vastaan Korihaiden leiristä.

– Ehdottomasti Jaakko Lahti ja Sebastian Lindberg . Heille laittaisin vähän painetta. Nähtäisiin varmaan aika surkuhupaisia suorituksia, Perttu ennakoi.

Aikooko Perttu itse kasvattaa jälleen viikset marraskuun ajaksi?

– Ajattelin, että pitäisin tällä kertaa partani ja vähän siistin sitä. Mutta pelkkiä viiksiä ei minulla marraskuussa nähdä, Perttu ilmoittaa.