Syökö tilhi itsensä humalaan?

0
Tilhet nauttivat pihlajanmarjoista vaikka ne olisivat jo käyneitä. Kuva. Rauno Parkkila.

Vaikka eletään jo vuoden viimeisiä kuukausi, niin yhä näkee marjoista notkuvia pihlajia. Pihlajanmarjasato onkin tänä syksynä ollut erinomainen. Marjoja syöville linnuille siis riittää tänä syksynä murkinaa.

Itse asiassa yllättävän monet linnut, kuten räkättirastaat, tilhet, kottaraiset, tikat ja käpylinnut, syövät pihlajanmarjoja. Vuosina, kun marjoja on paljon, on mahdollista nähdä suuria, pihlajapuiden ympärillä pörrääviä lintuparvia vielä joulu- jopa tammikuussa.

Näin loppuvuodesta pihlajanmarjat ovat jo hieman käyneitä, mutta lintujen juopumisesta ei kannata olla huolissaan. Tilhet ja muut marjoja syövät linnut ovat tottuneet siihen että käyneissä marjoissa saattaa olla vähän alkoholia ja niiden maksa hajottaa alkoholia eri tavalla kuin ihmisen.

Siitä, että tilhet söisivät itsensä humalaan, tai jopa mahdollisesti alkoholisoituisi näin marjaisana vuonna, ei siis tarvitse olla huolissaan.