Terveys – yhteinen asiamme

0

Aluevaalit lähestyvät kovaa vauhtia ja moni onkin kysynyt ihmetellen, mistä aluevaaleissa oikein äänestetään? Aluevaalit järjestetään 23.1.2022 ja niissä yksinkertaisesti pääsemme vaikuttamaan oman alueemme sosiaali- ja terveyspalveluiden tulevaisuuteen.

Tulevat hyvinvointialueet tulevat päättämään minkälaisia palveluita alueella järjestetään ja lienee sanomattakin selvää, että meiltä Uudestakaupungista pitäisi saada oma ehdokas tuohon perustettavaan valtuustoon.

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat palveluita, joita jokainen meistä tarvitsee ja käyttää. Olen itse joutunut viime viikkojen aikana käyttämään niin kunnan kuin alueemmekin monipuolisia terveyspalveluita ja se sai minut ymmärtämään viimeistään tulevien aluevaalien merkityksen palveluiden säilymisen näkökulmasta.

Omat kokemukseni kaupunkimme sosiaali- ja terveyspalveluista ovat pelkästään positiivisia ja meidän tulee ehdottomasti pyrkiä säilyttämään nykyinen palvelutaso ja jopa parantaa sitä entisestään.

Tuleva sote-uudistus on monin paikoin hämärän peitossa ja niin kuin on jo monesti todettu, me varsinaissuomalaiset lähdimme toteuttamaan tätä uudistusta takamatkalta. Valmisteleva työryhmä eli VaTE on aloittanut toimintansa syyskuussa ja sen tehtävä on valmistella ja valvoa tulevan sote-uudistuksen toteuttamista. Mitä uudistus sitten tuo mukanaan?

Ainakin sen, että sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät uusien hyvinvointialueiden hoidettavaksi, merkittävä osa kunnan palveluista sekä budjetista siirtyy pois kuntien vastuulta ja näistä palveluista tulee jatkossa päättämään 79 luottamushenkilöstä koostuva valtuusto.

Kuntamme sote-palveluissa on varmasti myös kehitettävää. Kärsimme hoitajapulasta ja osaavan työvoiman saatavuudesta. Potilastietojärjestelmät vaativat päivitystä ja hoitajien työkuorma saattaa ajoittain nousta liiankin suureksi resurssipulan vuoksi.

Näin entisenä turkulaisena voin kuitenkin todeta, että meillä on täällä asiat melkoisen hyvin. Kaupunkimme sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat joustavasti, mutkattomasti sekä ennen kaikkea ihmislähtöisesti. Terveys on yhteinen asiamme, jonka eteen meidän tulisi tehdä yhdessä töitä ja saada oma ehdokkaamme läpi aluevaaleissa edustamaan ennen kaikkea Uuttakaupunkia, ei niinkään puoluetta. Terveys ei ole vaan jonkin ryhmän etuoikeus vaan se on meidän kaikkien yhteinen asia!

Laura Kontu

Valtuutettu

Kaupunginhallituksen jäsen

Maakuntahallituksen jäsen

Aluevaaliehdokas