Autoja korjaava Juha on tyypillisin suomalaismies

0
Heteropariskuntien perheissä mies todennäköisemmin huolehtii autosta.

Tänään juhlitaan kansainvälistä miestenpäivää. Päivän kunniaksi Tilastokeskus on julkaissut tietoja siitä, minkälainen on tyypillinen suomalainen mies.

Se kaikkein tyypillisin suomalainen mies on 42,1-vuotias ja on nimeltään Juha. Suomalainen keskivertomies on 177 senttiä pitkä ja painaa 87 kiloa. Tämä Tilastokeskuksen tyypillinen Juha asuu 71,1 prosentin todennäköisyydellä suomalaisella kaupunkialueella. Harvempi kuin joka kymmenes näistä Juha-nimisistä tupakoi.

Juhalla on todennäköisesti lapsi, koska yli 57 prosentilla 15-85-vuotiaista miehistä on lapsi.

Tyypillinen Juha on todennäköisemmin naimisissa kuin naimaton. Joka kymmenes näistä Juha-tyypeistä on eronnut. Juha on todennäköisesti mennyt ensimmäisen kerran naimisiin 34,7 vuoden iässä. Tämä siis siinä tapauksessa, että kyseessä on ollut heterohäät. Jos Juha on mennyt naimisiin toisen miehen kanssa, he ovat solmineet avioliiton todennäköisesti 42,2 vuoden iässä.

Juha on todennäköisesti suorittanut peruskoulun jälkeisen tekniikan alan tutkinnon. Hän on kokoaikatöissä ja tienaa todennäköisesti 3 900 euroa. Juha jää eläkkeelle 63,6 vuoden iässä.

Juha syö Tilastokeskuksen mukaan liikaa punaista ja prosessoitua lihaa. Hän syö vain 14 prosentin todennäköisyydellä riittävästi kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

Juha käyttää internetiä useasti päivässä, mutta hän käy säännöllisesti myös konserteissa, teattereissa, taidenäyttelyissä ja museoissa. Juha katsoo urheilua useammin kuin naiset. Samoin Juha vierailee heavy-musiikkikonserteissa naisia useammin.

Juha intoutuu harrastamaan kesällä liikuntaa hieman useammin kuin talvella. Hänellä on todennäköisesti jokin luova harrastus, kuten koneiden tai huonekalujen rakentaminen.

Juhalla on henkilöauton ajamiseen oikeuttava ajokortti. Hän on todennäköisesti vastuussa perheensä kulkuneuvon korjaamisesta tai huoltamisesta.

Juhalla menee Tilastokeskuksen mukaan pääsääntöisesti ihan hyvin, koska hän pitää arkeaan mielenkiintoisena, mutta välillä elämä on vähän raskasta.