Ugin terveysasema järjestää walk in -tapahtumia koronapassien hakuun

0
Koronapassin käytön keskeytystä esitetään jatkettavan kahdella viikolla.

Uudenkaupungin terveysasema järjestää kaksi walk in -tapahtumaa koronapassien hakuun. Tilaisuudet on suunnattu erityisesti sellaisille henkilöille, joille koronapassin esittäminen muulla tapaa ei ole mahdollista. Koronapassia tarvitaan tapahtumaan tai tilaisuuteen osallistuessa, mikäli tilaisuudessa on käytössä koronapassi.

Koronapassi on sama asia kuin jo aiemmin käytössä ollut EU-koronatodistus. Se on otettavissa Omakanta.fi -nettisivustolta joko tulosteena tai tallenteena esimerkiksi kännykkään. Omakanta.fi -sivustolle kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jonka jälkeen sivustolla ohjataan selkeästi mistä ja miten todistus on otettavissa.

Myös alaikäisten koronapassi on Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella otettavissa huoltajan Omakannan kautta Puolesta asiointi -toiminnon kautta, mikäli alaikäinen on rokotetta ottaessaan sallinut tietojensa näyttämisen huoltajalleen. Jos alaikäisellä on omat pankkitunnukset tai mobiilivarmenne, hän saa todistuksen omasta Omakannastaan.

Passin ei tarvitse olla tulostettuna, vaan myös tallenne kännykässä tai tabletissa on hyväksyttävä. Mikäli tuloste tuntuu kuitenkin tärkeältä eikä tulostusmahdollisuutta itsellä ole, voi käyttää palvelupiste Passarin tai kirjaston tulostusmahdollisuuksia. Kirjastossa tulostaessa asiakkaan on huomioitava mahdolliset tulostuskulut, joista vastaa asiakas itse. Passarissa koronapassin tulostaminen on veloituksetonta. Omakantaan tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen myös itse tulostaessa.

Mikäli omatoiminen passin saaminen ei syystä tai toisesta onnistu, voi sen noutaa Uudenkaupungin terveysasemalta Välskärintie 2 A keskitettyinä noutopäivinä tiistaina 30.11. tai keskiviikkona 15.12. klo 9–15. Varauduthan tällöin todistamaan henkilöllisyytesi Kela-, ajo- tai henkilökortilla tai passilla.