UJK:lle helpottava murskavoitto

0
Tommi Touru teettää töitä Juha-Pekka Mustikkamaalle TuKV:n maalilla.

Jää-Kotkien vuoristorata on mennyt viime viikot alamäkeä, mutta vihdoin löytyi vipu josta suunta käännetään. Lauantain vastustaja TuKV oli sarjataulukossa alapuolella ja sinne myös jäi matsin tauottua. Pelitapahtumiin nähden ansaittu 9–3-voitto pysäytti tappioputken ja nosti ukilaiset kahdeksaan sarjapisteeseen.

”Kisurit” oli kokeneempi joukkue, mutta kentällä sitä ei näkynyt. Joukkue hölmöili toisessa erässä ja auttoi isäntiä karkumatkalle. Toisessa erässä tilanteessa 2–2 vierasjoukkue sai puolittaisen läpiajon, josta joukkue vaati todella äänekkäästi Kotkille jäähyä. Tuomari kyllästyi lässytykseen seuraavalla katkolla ja antoi kahden minuutin käytösrangaistuksen.

Alivoiman aikana TuKV:n pakki löi täysin älyttömästi poikittaisella mailalla Kotkien hyökkääjää kasvoihin ja petolintu pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Tommi Touru päätti hienon kuvion ja tykitti maalin kulmalta 3–2-osuman. Minuuttia myöhemmin Johannes Ranta napautti pelin 4–2:een ja UJK:n pelihuumori oli herätetty. Tämän jälkeen aikaa vietettiin enimmäkseen vieraiden puolustusalueella.

– Vanha klisee, mutta onnistumiset ruokkii itseluottamusta. Kun maaleja alkoi tulla, niin saatiin iloisuus tekemiseen takaisin, UJK:n valmentaja Juha Ropponen myhäili.

Toisen erän lopulla maalinteosta vastasi kahdesti nuorukainen, jolla tehomerkintöjä ei aiemmin ollut. Topias Tapani pisti ensin ranteet lukkoon ja lätyn kilpipuolen ylänurkkaan, 6–2-osuma puolestaan meni tuurin saattelemana maskin läpi siniviivalta.

Kolmannessa erässä mentiin jo herkuttelulinjalle. 7–3-maali oli Joona Uusitalon , Tommi Tourun ja Milo Niemisen taidonnäyte, joka kelpaisi satavarmasti sarjan hienoimpien maalien kimaraan. Samojen herrojen käsialaa olivat myös kaksi viimeistä maalia.

Viimeisen periodin aikana vastustajan kunnioitus hävisi osalta pelaajista ja ikävää jälkipeliä näkyi lehtereille jatkuvasti. Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Touru nautiskeli vakuuttavat tehot 2+3 ja Nieminen pisteen vähemmän (2+2). Uusitalon saldoksi tuli 1+2. Koko trio on sarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukossa. Tapanin kahden maalin lisäksi maalinteossa onnistuivat Markus Saarinen ja Johannes Ranta.

– Yksi kenttä oli tehokas, mutta onneksi onnistumisia tuli muillekin. Putron Peetu pelasi maalissa varmasti, Ropponen kehui.

Kolmosdivarissa pelataan myös ensi viikonloppuna, mutta Kotkilla on vapaata. Seuraava mahdollisuus sarjapisteisiin avautuu 4. joulukuuta, kun petolintu liihottelee PaRan vieraaksi.

Juha Laine