Valmet Automotive valmistaa Salossa Volvon 60- ja 90-sarjan lataushybridien akut

0
Volvon akkujen tuotanto työllistää Salon akkutehtaalla noin 250 henkilöä.

Valmet Automotive valmistaa Salon akkutehtaalla ajoakut Volvon S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90-lataushybrideihin. Akkujen tuotanto on jo aloitettu, ja sen työllisyysvaikutus on merkittävä.

Volvo Cars on Valmet Automotiven ensimmäinen julkistettu akkujen autoteollisuusasiakas, ja se liittyy Valmet Automotiven syyskuun alussa julkistamaan valmistussopimukseen.

-Volvo on yksi autoteollisuuden suunnannäyttäjistä, ja sähköistymisen murroksessa me jaamme saman näkemyksen liikenteen tulevaisuudesta. Olemme ylpeitä voidessamme kumppanina tukea Volvon matkaa kohti sähköistä liikennettä, toteaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Salon akkutehtaan äskettäinen laajennus palvelee nimenomaan Volvon kanssa tehtyä valmistussopimusta. Akkutehdasta laajennettiin 3 500 neliömetrillä, ja nyt tehtaan kokonaispinta-ala on noin 23 500 neliömetriä. Laajennus mahdollisti uuden tuotantolinjan rakentamisen, ja samalla huomioitiin kasvavan logistiikkaliikenteen tarpeet.

Volvon valmistussopimuksen myötä Salon akkutehtaan tuotanto laajenee korkeajänniteakkuihin. Valmet Automotive kokoaa ja koteloi Volvolle akkupaketteja, jotka ovat asennusvalmiita komponentteja autonvalmistukseen. Salossa valmistetaan ajoakut Volvon kaikkiin Göteborgissa ja Charlestonissa valmistettaviin 60-ja 90-sarjan lataushybrideihin.

Volvon korkeajänniteakut valmistetaan Valmet Automotiven suunnittelemalla, edistyksellistä teknologiaa sisältävällä tuotantolinjalla. Volvon akkujen tuotanto työllistää Salon akkutehtaalla noin 250 henkilöä.