Wanhan ajan joulumarkkinat ja joulunavaus sunnuntaina

0
Sunnuntain joulunavauksessa on kaupungin keskusta täynnä tohinaa.

Uusikaupunki täyttyy ihastuttavasta joulutunnelmasta tulevana sunnuntaina 28. marraskuuta, kun kaupungin joulunaika otetaan vastaan perinteikkäin menoin.

Torille ja sen ympäristöön kello 11–16.30 levittäytyvät tunnelmalliset Wanhanajan markkinat. Torimyyjät kauppaavat muun muassa villasukkia, lapasia, keramiikkaa, puu- ja havutuotteita ja jouluherkkuja.

Pakkahuoneen kahvilan ja Santtiorannan leirintäalueen väen Rauhanpuistoon rakentamassa Joulumaassa on myynnissä herkkuja moneen nälkään. Perheen pienimpiä ilahduttavat puistoon tehty joulupolku sekä Wasaborgin tallin järjestämä talutusratsastus.

Uudenkaupungin museon joulunäyttely avaa ovensa myös sunnuntaina. Menneiden aikojen jouluperinteisiin pääsee tutustumaan maksutta kello 12–16.

Jouluisesta musiikista vastaa torilavalla kello 14 esiintyvä duo Iiris ja Päivi sekä Joulumuori, joka laulattaa lapsia ja lapsenmielisiä puoliltapäivin. Itse joulupukki kiertelee tapahtumassa tuttuun tapaan ja on tavattavissa torilavalla tonttuapureidensa kanssa kello 13 ja 15.

Kello 16 nuorisovaltuuston Helmi Rantanen ja Masi Pietikäinen saapuvat julistamaan pikkujoulurauhan. Joulukadun avauspuheen pitää kaupungin hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakso . Kaupungin palkitut jouluvalot syttyvät puheen päätteeksi, päivän kääntyessä iltaa kohti, noin kello 16.15.

Päivän ohjelman huipuksi sirkus- ja varieteetaiteeseen erikoistunut ArtTeatro esittää tuli-illuusion.

Tapahtumassa on ensimmäistä kertaa nyt myös joulukoristeiden kierrätys- ja vaihtokoju. Itselle turhaksi tai kokonaan käyttämättömäksi jääneet ehjät joulukoristeet voi jättää kojuun ja ottaa vaihdossa jotain mukaan. Joulukoristeiden kierrätys- ja vaihtokoju on torilavan vieressä ja koristevaihto on avoinna koko tapahtuman ajan.

Joulunavauksessa ovat voimassa alueelliset hygieniasuositukset. Tapahtumassa on siis käytettävä maskia ja huolehdittava turvaväleistä.