Alisellakadulla huoneistopalo, yksi altistui savulle

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai keskiviikkona kello 7.42 hälytyksen Alisellakadulla sijaitsevaan kerrostaloon. Palo oli syttynyt Alinenkatu 18:ssa sijaitsevan kolmikerroksisen kerrostalon ensimmäisen kerroksen huoneistossa.

Paikalla lähti seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä. Päivystävän palomestarin Riku Koskisen mukaan palossa altistui yksi henkilö savulle. Hänet toimitettiin jatkohoitoon ja myöhemmin hänen vointiaan kuvattiin hyväksi. Hälytyksen tulipalosta teki sivullinen henkilö.

Noin 70 neliön kokoinen kolmio kärsi kauttaaltaan savuvahingoista ja palon syttymishuoneeseen tuli mittavat vahingot. Muun muassa asunnon ikkuna rikkoontui palon vaikutuksesta. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, mutta palo ei saanut alkuaan sauna- tai keittiötiloista.

Pelastusviranomaiset saivat palon nopeasti sammutettua, eikä koko talon evakuoinnille ollut tarvetta. Myös suurilta vesivahingoilta vältyttiin. Ylemmän kerroksen asukkaat poistuivat rakennuksesta oma-aloitteisesti.

Juttua on päivitetty kello 10.13.