Alisenkadun urakka on vaarassa keskeytyä pakkasten takia

0
Ensi viikolla kaupunki ja urakoitsija päättävät, että yritetäänkö urakkaa jatkaa joulun ja vuodenvaihteen yli vai pidetäänkö töistä maan routimisen ajan taukoa.

Alisenkadun remonttityömaa eteni vauhdilla marras–joulukuun vaihteeseen asti. Tavallista aikaisemmin tulleet pakkaset saivat maan routaan ja työmaalla tuli nopeasti tarve lämpöpeitoille, jotta kivien ladontatyötä saisi jatkettua.

– Jos pakkaset jatkuvat tällaisena, työmme menee todella vaikeaksi. Otimme lämpöpeitot viime viikolla käyttöön, mutta emme odottaneet näin kovia pakkasia ennen vuoden vaihdetta, Maisemarakennuksen työnjohtaja Pasi Vilola toteaa.

Pakkasten jatkuessa routa painuu entistä syvemmälle ja silloin lämpöpeitoista ei Vilolan mukaan ole enää hyötyä.

– Jos kelit eivät nyt palaudu vuodenaikaan nähden tavanomaiseen eli muutaman asteen plussalle, niin työt pysähtyvät tältä vuodelta tähän. Nyt emme voi tehdä muuta kuin odottaa, mutta pidämme ensi viikolla kaupungin kanssa palaveria siitä, kuinka etenemme. Jos päätämme pitää tauon, niin jatkamme vasta keväällä.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Alisellakadulla olisi tehty kiveämistöitä joulukuun loppuun asti.
Vielä ei tiedetä, kuinka yhtäkkinen pakkasaalto vaikuttaa urakan valmistumisaikatauluun.
– Suunnitelmana on, että työ valmistuisi toukokuun loppuun, mutta nyt en uskalla luvata. Nyt tarvitsemme leudon kevään, Vilola lisää.

Ennen pakkasia työmaalla ehdittiin latoa takaisin kaikki vanhat reunakivet ja aloittaa uuden kivetyksen latominen.
– Uutta graniittipintaa on ladottu runsaat 200 neliötä, Vilola laskeskelee.
Alisenkadun Koulukadun ja Sepänkadun väliselle pätkälle on tuotu väliaikainen valaistus. Kunhan kadun pintatyöt on saatu valmiiksi, pystytetään kortteliin samanlaiset tyylitellyt valaisimet kuin mitä esimerkiksi Sepänkadulla on.
– Valaisimet on tilattu Etelä-Euroopasta ja vielä ei tiedetä, koska ne saamme, Vilola huomauttaa.