Avi kiristi kokoontumisrajoituksia – Rajoitukset voi välttää koronapassilla

0
Koronapassin käytön keskeytystä esitetään jatkettavan kahdella viikolla.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (Avi) on kiristänyt Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella kokoontumis- ja tilojenkäyttörajoituksia. Rajoitukset voi välttää yleisötapahtumissa ja osassa tiloja, jos ottaa koronapassin käyttöön.

Avi siis päätöksellään kielsi Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi asiakas- ja yleisötilojen käyttö on järjestettävä siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktit ja niistä johtuvat koronatartunnan riskit.

Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa. Koronapassia pitää kuitenkin edellyttää koko tilaisuuden osalta ja se pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei edellytetä esimerkiksi henkilökunnalta tai esiintyjiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä pitää noudattaa kokoontumisrajoituksia.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Tilojen käyttöä koskeva määräys koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei kuitenkaan estä harrastamista, vaan toimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä, esimerkiksi rajoittamalla vanhempien oleskelua lasten harrastustiloissa. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.
Rajoitukset tulivat voimaan perjantaina ja ne ovat voimassa vuoden loppuun asti.