Havaiji-kiekko päättyi onnellisesti

0
UJK:n Markus Saarinen vie kotijoukkueen 8-6-johtoon ohi Kiekko-67:n maalivahdin Joonas Anttalaisen.

Maalijuhlat ovat usein mielekkäitä pelaajille ja katsojille, mutta harvemmin maalivahdeille ja valmentajille. Kun Kiekko-67 oli helpolla uinut UJK:n maalille ja sutinut paluukiekon verkkoon, oli tilanne kolmannessa erässä Kotkille 9–8. Veskari Jesse Vuorinen vinkkasi valmentaja Juha Ropposelle aikalisää ja koutsi toimi sen mukaan.

Aikalisällä puhui pelkästään Vuorinen ja se oli tarkoituskin.

– Jos joukkueen sisältä löytyy tällaista voimaa, niin en halunnut siihen väliin puuttua. Jesse on kerran ennenkin tehnyt näin ja silloinkin jätkät istuivat kuin kirkossa ja kuuntelivat, valmentaja Ropponen paljasti.

Aikalisä oli todellakin aiheellinen. Havaiji-kiekosta puhutaan, kun homma menee enemmän surffailuksi ja omat pelipaikat unohtuvat jatkuvasti. Tämä peli oli juuri sellaista mallia. Maaleja mätettiin molempiin päihin ja kurinalaisemmalla pelillä monta osumaa olisi estetty.

Hukkaan ei Vuorisen puhe mennyt. Vaikka tiukkoja paikka oli tämänkin jälkeen, maaleja ei enää omiin mennyt. Matias Karsila sai pienestä kulmasta viimeisen maalin tyhjään verkkoon ja näin peli päättyi UJK:lle 10–8.

Petolinnun pelastus oli Markus Saarinen . Tämän pelimiehen luistin kulki muiden lailla laiskasti omaan päähän, mutta Saarisen henkilökohtainen taito tuotti maaleja liukuhihnalta.

Saarinen takoi peräti viisi maalia. Kolmannen erän 8–6-osumassa Saarinen pyöritti Kiekko-67:n pakin uimahallin kahvioon ja laittoi vipuun vielä maalivahdinkin. Seuraava maali tuli maalin edestä maltilla ja oikea-aikaisella kärkikynällä. Lisäksi tilille kertyi yksi syöttöpinna, joten saldona 5+1.

Kasperi Hirvasoja keskittyi esitöiden tekemiseen ja keräsi neljä syöttöpinnaa. Niko Kosken plakkariin tuli tehot 1+2. Saman pistemäärän puolustajista ahkeroi Johannes Ranta . Kaksi maalia meni Tommi Tourun nimiin.

Joukkueen herättely ei jäänyt ainoaksi maalivahti Vuorisen meriitiksi. Hän nappasi peräti 52 torjuntaa.

Kolmosdivisioona jää nyt joulutauolle. Viimeisten pelien voittoputki nosti Kotkat jo toiseksi seitsemän joukkueen sarjassa. TuKV ja Kiekko-67 ovat niin pahasti muita jäljessä, että todennäköisesti jäävät myös hännänhuipuiksi.

Yhtä varmaa on sarjan voittaja. Kiekkohait Salosta on voittanut kaikki kymmenen peliä. Sijat kahdesta viiteen ovat vielä auki ja tähän väliin UJK tulee myös sijoittumaan.

Juha Laine