Hiljainen hetki…

0

Kaupunginvaltuuston kokous 13.12 aloitettiin hetken hiljaisuudella Heikki Walan muistoa kunnioittaen. Valtuuston puheenjohtaja Mauri Kontu mainitsi puheessaan, miten pitkäaikaisena luottamushenkilönä Heikki Wala muistetaan ja siitä työstä mitä hän on tehnyt kaupunkimme parhaaksi.

Itse sain keskustella puhelimessa Heikin kanssa 13.11 viimeisen kerran, kun olimme saaneet aamulla lukea Uudenkaupungin Sanomista ilouutisen, että korkein hallinto-oikeus hylkäsi sihy-valitushakemukset ja Wintterin rakennustyöt alkavat tammikuussa. Tämä oli Heikille tärkeä tieto, sitä kun oli odotettu pitkään ja hartaasti.

Heikki kertoi samalla minulle avoimesti mitä hänen terveydentilaansa liittyi, oli ikävä kuulla, ettei enää pystytä antamaan operatiivista/sädehoitoa, ainoastaan suun kautta otettavaa lääkettä, mikä hidastaisi taudin etenemistä.

Vaikka hän oli vakavasti sairas, niin jaksoi kuitenkin viimeiseen asti kantaa vastuuta tämän vuoden viimeisistä kokouksista.

Hän kertoi, että haluaa itse osallistua syksyn viimeiseen ja tärkeään valtuuston kokoukseen, mutta tunsi jo omat voimavaransa heikoksi ja siksi kysyi minulta, että onko minulla mahdollisuus tulla siihen kokoukseen lehterille valmiiksi (varavaltuutettuna) hän on minkä jaksaa ja sitten minä siirryn hänen paikallensa.

Ensimmäisellä varavaltuutetulla oli myös täksi illaksi sovittuna jo toinen meno.

Heikki lähetti vielä viimeisen Pro Uki jäsenkokous kutsun valtuuston kokousta edeltävästi 8.12 Demo-tilassa, johon hän oli pyytänyt Kaupunginjohtaja Atso Vainion kertomaan budjetista/talousarviosta ym, koska Pro Uki ei enää kuuluu hallitukseen.

Sairaus eteni kuitenkin nopeasti, hän ei itse päässyt osallistumaan kumpaakaan kokoukseen, mutta hänen toiveidensa mukaan vietiin asiat eteenpäin.

Sain olla myös mukana saattamassa häntä viimeiselle matkalle. Heikki oli päässyt yksityisempään ja rauhallisempaan elämän vaiheeseen. Sanotaan, ettei elämä pääty kuolemaan vaan vaihtuu uuteen parempaan!

Muistotilaisuutta vietettiin seurakuntakeskuksessa ja aluksi saatiin kuulla kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanervan sähkösanoma puheenvuoro sekä varsinainen adressi Heikki Walan muistoa kunnioittaen, Ilkka Kanerva. Niin lyhyt on askel ajasta ikuisuuteen niin kapea raja välillä taivaan ja maan.

Yhdistyksemme perustajaa ja kantavaa voimaa Heikkiä kiitollisuudella muistaen

Pro uusikaupunki

Vaikka elämän tahtoa ollut ois. Sinut vaikea sairaus uuvutti pois. Me katsomme jälkiä kättesi töiden, kiittäen, kaivaten, ikävöiden. Muistosi meille voimia antaa, surun raskaan hiljaa kantaa.

Taija Viljanen

varavaltuutettu Pro Uki