Ilotulitteiden ampuminen on kielletty Ugin keskustassa

0
Pelastuslaitos kieltää tänäkin vuonna ilotulitteiden ampumisen Uudenkaupungin keskustassa.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan ilotulitteiden käyttö on sallittu ilman erillistä ilmoitusta uutenavuotena 31.12. klo 18 – 1.1. klo 2. Varsinais-Suomessa on kuitenkin erillisiä rajoitusalueita, joiden sisällä ilotulitteiden käyttö ei ole sallittu. Tällainen rajoitusalue on esimerkiksi Uudenkaupungin keskusta.

Ilotulitteiden käyttäjän on pidettävä suojalaseja. Hätäraketteja ei saa ampua kuin todellisessa hätätilanteessa. Ilotulitteiden käyttäjä on vastuussa niiden oikeasta käytöstä sekä käytössä sattuneista vahingoista. Ilotulituksesta muodostuvat roskat on siivottava käyttöpaikalta.

Ilotulitteiden käytössä on noudatettava tuotteen pakkauksessa esitettyjä käyttöohjeita. Ilotulitteina saa käyttää vain yleiseen kauppaan ja käyttöön hyväksyttyjä tuotteita. Ilotulitteet on ammuttava vähintään 15 metrin etäisyydeltä rakennuksista. Ilotulitteita ei saa suunnata tai heittää ihmistä tai rakennusta kohti. Ilotulitteita ei saa käyttää yleisön joukossa.

Ilotulitteita ei saa ampua rakennuksen katoilta, parvekkeilta tai terasseilta. Ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäiselle tai päihtyneelle henkilölle. Metsä- tai ruohikkopalovaroituksen tai kovan tuulen aikana ilotulitteiden käyttö on kielletty.