Joulukauppa käy rauhallisena Ugissa

0
Uudessakaupungissa joulukauppa käy rauhallisena joulunalusviikoilla.

Joulumyynti on Uudessakaupungissa ollut verrattain rauhallista. Kahden kauppiaan mukaan viimeinen viikonloppu ennen joulua ei tavoittanut kauppoihin toivottua asiakasvilinää.

Haastatellut kauppiaat kertoivat, että yksi syy hiljaiseen kaupankäyntiin saattaa olla koronatartuntojen nousu ja sen kautta ihmisten maltillinen kaupassa käynti.

Urheiluliike Kesportin kauppias Rami Hyytiä kertoo olleensa yllättynyt viikonlopun rauhallisuudesta.

– Sunnuntaina ei ihmisiä ollut oikeastaan ollenkaan, ja lauantaikin oli huonompi kuin edellisviikon lauantai, Hyytiä harmittelee.

Hyytiän mukaan joulunavaussunnuntai marraskuun lopulla oli hyvä myyntipäivä, koska silloin tapahtuman seurauksena ihmisiä kuljeskeli kaupungilla. Muuten sunnuntaipäivät ovat rauhallisia.

– Kylmien ilmojen takia odotin vähän vilkkaampaa kaupankäyntiä joulun alla. Monet asiat saattavat olla syinä siihen esimerkiksi Alisenkadun remontti tai korona.

Korona-aikana tavaroiden tilaaminen ja varastoiminen on aiheuttanut suunnittelua Kesportissa, mutta muuten joulukauppaa on suunniteltu normaalein toimin.

Kesportissa joulun välipäivät ovat yleensä vilkkaimpia myyntipäiviä, jolloin ihmiset tulevat käyttämään muun muassa lahjakorttejaan.

– Suosituimpia lahjatuotteita ovat olleet lahjakortit, frisbeetuotteet ja alusasut. Jääurheilutuotteita myydään myös paljon, mutta luulen, että ne menevät heti käyttöön, Hyytiä kertoo.

Putiikki Sik-Sakissa oli myös samanlainen myyntitrendi, mitä Kesportissa. Yrittäjä Merja Ruoholan mukaan viime viikko oli rauhallinen, mutta sitä edeltävä viikko oli vilkkaampi.

– Sitä en tiedä johtuuko se koronasta, kun se on ollut viime aikoina tapetilla, vai jostain muusta syystä, Ruohola pohtii.

Sik-Sakissa ollaan varauduttu koronaan tilaamalla vähemmän tuotteita varastoon. Tähän mennessä kauppaan on saatu kaikki tuotteet, mitä on tilattu.

– Alkusyksyllä meillä oli ongelmia saada takkeja myyntiin, mutta nyt tilanne on myytävien tuotteiden suhteen hyvä.

Putiikissa samat tuotteet pitävät pintansa joulun alla.

– Pyjamat ja oloasut ovat aina takuusuosikkeja. Pipoja menee myös tosi paljon, Ruohola paljastaa.

– Lahjakortteja myydään paljon ennen joulua ja välipäivinä niitä tullaan käyttämään ostoksilla.