Kaupunki vuokraa keltaisen talon väistötiloiksi– A-sairaalan väkeä muuttaa väistötiloihin seitsemän kuukauden ajaksi

0
Kaupunki vuokraa Välskärintien keltaisen talon A-sairaalan remontin väistötiloiksi. Vuokra-aika on seitsemän kuukautta.

Kaupunki vuokraa Välskärintien entisestä sairaanhoitajien asuntolasta eli keltaisesta talosta kerrokset 1, 2 ja 3 seitsemäksi kuukaudeksi. Vuokraamiseen ryhdytään, koska terveyskeskuksesta A-sairaalaan jo kertaalleen muuttaneille tarvitaan uudet väistötilat.

Päätöksen asiasta teki maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus. Vuokra-aika alkaa ensi vuoden alussa ja vuokra on kuukaudessa 17 879,30 euroa, jonka lisäksi tulee arvonlisävero sekä sähkö, lämpö ja vesi kulutuksen mukaan.

– Remontissa olevan A-sairaalan väistötilojen hankkiminen oli vaikea juttu. Olemme tilanteessa, jossa ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja, mutta ratkaisuja oli silti löydettävä. Tämän kiinteistön vuokraaminen väistötiloiksi oli vähiten huono ratkaisu, kaupunginjohtaja Atso Vainio kommentoi kaupunginhallituksen päätöstä.

– Keltaisen talon vuokraaminen oli ainoa ratkaisu, kun asiat olivat jo edenneet tähän pisteeseen, lisäsi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt (kok.).

A-sairaalasta keltaisen talon väistötiloihin muuttaa myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin toimintoja, joiden tarvitsemasta tilasta sairaanhoitopiiri maksaa kuukaudessa vuokraa noin 7 688,02 euroa.

Kaupunki tarvitsee A-sairaalan remontin alta väistötiloja, koska urakoiden aikana on ilmennyt asioita, joita ei ole voinut ennakolta nähdä. Alaslaskettujen kattojen ja hormien avauksen yhteydessä on todettu, ettei läpiviennit ole paloturvallisia, vaan mahdollisessa tulipalotilanteessa tuli pääsee leviämään hormistoja pitkin eri kerroksiin.

A-sairaalasta keltaisen talon väistötiloihin muuttavat siis kerrosten 1, 2, 3, 4 ja 5 väkeä. Työterveyshuolto siirtyy väliaikaisesti vanhan terveyskeskuksen entiselle Kuunari-osastolle. Mielenterveys- ja päihdeyksikkö siirtyy entisen terveyskeskuksen neuvolasiipeen. Terapiapalvelut siirtyvät A-sairaalan kellarikerrokseen, johon toiminnalle on suunniteltu pysyvät tilat. Neuvolapalvelut ja sairaanhoitopiirin psykiatria muuttavat väliaikaisesti keltaiseen taloon.

Keltaiseen taloon tehdään vähäisiä muutoksia, kuten esimerkiksi toinen poistumistieportaikko parvekkeilta sekä esteettömyyteen liittyviä asioita. Vuokranantaja tekee muutokset.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri myi keltaisen talon kiinteistön vuonna 2018 suomalaisvirolaiselle Uusikaupunki Sport City -yritykselle. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan kiinteistöön piti tulla 42 vuokra- ja omistusasuntoa. Tiloissa on tehty muun muassa asbestipurku, muutettu huonejärjestyksiä, uusittu väliseiniä ja pintoja sekä tehty vesi-, viemäri- ja sähkötöitä sekä ilmanvaihto- ja taloautomaatiotöitä.