Kaupunkiin tulee maksuton poistotekstiilikeräys

0
Poistotekstiilien keräys käynnistyy Ugissa ensi vuonna.

Uusikaupunki liittyy Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) osakkaaksi ensi vuoden alusta. Uutena palveluna kaupunkiin tulee ensi vuonna maksuton poistotekstiilikeräys, joka järjestetään kierrätyskeskuksessa.

– Maksuttomasta poistotekstiilinkeräyksestä tiedotetaan uusikaupunkilaisia tarkemmin keräyksen aloitusajankohdan tarkentuessa. Asukkailta kerätystä poistotekstiilistä jalostetaan kierrätyskuitua uusien tuotteiden raaka-aineeksi LSJH:n linjastolla Paimion poistotekstiilien kiertotalouslaitoksessa, kertoo LSJH:n palvelujohtaja Jaana Turpeinen .

Ensi vuonna kaupungissa vierailevat LSJH:n Pop up-lajitteluasema ja pyörillä liikkuva lajitteluasema Siira. Pop up -lajitteluasema kerää asukkailta maksutta käsissä kannettavia määriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä, poistotekstiiliä, pienelektroniikkaa, paristoja, loisteputkia ja energiansäästölamppuja. Siira taas vastaanottaa samoja jätteitä kuin LSJH:n lajitteluasemat lukuun ottamatta asbestia, kaasupulloja ja maatalouden vaarallisia jätteitä.